YSK aday olamayacakları açıkladı: Bağımsız aday CHP listesinden çıktı

YSK'nin bağımsız milletvekili adaylık başvurusu reddedilen isimlere ilişkin kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Hurşit Çetin'in başvurusu CHP listesinde de olduğu için reddedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yüksek Seçim Kurulu, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde bağımsız milletvekili adaylığı başvurusu reddedilen isimler ve eksik belgelere ilişkin kararını açıkladı.

Resmi Gazete'nin Mükerrer sayısında yayımlanan kararda şu ifadeler yer aldı: "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 76'ncı maddesinde; en az ilkokul mezunu olmayanlar, kısıtlılar, askerlikle ilişiği olanlar, kamu hizmetinden yasaklılar, taksirli suçlar hariç toplam bir yıl veya daha fazla hapis ile ağır hapis cezasına hüküm giymiş olanlar, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlarla, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma, terör eylemlerine katılma ve bu gibi eylemleri tahrik ve teşvik suçlarından biriyle hüküm giymiş olanlar, affa uğramış olsalar bile milletvekili seçilemeyecekleri düzenlenmiştir."

Karar örnekleri adaylık başvurusu yapanlara tebliği için Aksaray, Amasya, Ankara, Balıkesir, Elazığ, Antep, Hakkari, Hatay, İstanbul, Maraş, Kayseri, Kilis, Konya, Samsun ve Siirt İl Seçim Kurulu başkanlıklarına gönderilecek ve www.ysk.gov.tr internet adresinde yayınlanacak.

CHP 2. SIRA ADAYININ MÜKERRER BAŞVURUSU

Kararda değişik sebeplerle aday olamayacakların yanı sıra başvuru belgelerini eksik teslim eden isimlere de yer verildi. 19., 22. ve 24. Dönem Hakkâri milletvekili Esat Canan'ın başvurusu noter onaylı ya da karekodlu öğrenim belgesi eksik olduğu için işleme alındı.

Kilis'ten bağımsız adaylığını koyan Hurşit Çetin'in başvurusu ise "CHP'nin Kilis 2. sırada isminin mükerrer olarak yer alması" nedeniyle reddedildi. (HABER MERKEZİ)

Hurşit Çetin, CHP'ye aday adaylığı başvurusu yaparken de  “Cesaretimiz ve gücümüz Kilis’i saracak" açıklaması yapmış. (Fotoğraf Kilis Kent Gazetesi'nden alınmıştır)