YouTube'da yeni dönem: İzleyici anında bahşiş verebilecek

YouTube, kullanıcıların video içeriklerini üretenlere doğrudan maddi katkı sunabilmesine olanak veren 'Süper Teşekkür' özelliğini uygulamaya soktu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyanın en yaygın çevrimiçi video platformu YouTube, TikTok ve benzeri sosyal medya uygulamalarıyla da rekabet edebilmek için yeni özellikleri devreye sokuyor. Platformda son olarak 'Süper Teşekkür' (Super Thanks) özelliği kullanıcılara açıldı. Bu özellikle YouTube'a içerik üretip yükleyen kullanıcılar, diğer kullanıcılardan "bahşiş" alabilecek. 

2 DOLAR İLE 50 DOLAR ARASINDA BAHŞİŞ VERİLEBİLECEK

YouTube'un geçtiğimiz yıl beta sürümde denemeye başladığı Süper Teşekkür özelliği ile izleyiciler, içerik üreticilerinin videolarının altındaki seçeneklerden biri olan 'Super Thanks'e tıklayarak 2 ila 50 dolar arasında bahşiş verebiliyor. İzleyici ayrıca bahşiş verdiğini ifade eden özel bir mesaj da bırakabiliyor. Yeni özelliğin 68 ülkedeki YouTube Partneri içerik üreticileri için kullanılabilir olduğu açıklandı. 

'SUPER CHAT' ÖZELLİĞİ DE GELDİ

YouTube'un yeni özelliklerini TikTok ve Twitch gibi son dönemlerde giderek yaygınlaşan ve içerik üreticilerinin reklam geliri olmadan da para kazanmasını sağlayan uygulamalarla rekabet için uygulamaya dahil ettiği belirtiliyor. YouTube'da Süper Teşekkür'ün yanı sıra 'Süper Sohbet' (Super Chat) adlı bir özellik de kullanıma sokuldu. Bu özellik sayesinde canlı yayınları izleyen kullanıcılar, mesajlarının üst sırada asılı kalmasını istiyorsa içerik üreticisine anında bahşiş gönderebiliyor. 'Süper Etiketler' (Super Stickers) özelliği ise içerik üreticilerinin oluşturduğu etiketlerin satın alınabilmesini sağlıyor. 

Sosyal medyada söz konusu özelliklerin, YouTube'da şu anda temel gelir kaynağı olan reklam verenlere bağımlılığı ortadan kaldıracağı, en azından azaltacağı yorumları yapılıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)