Youtube, Rusya yanlısı ayrılıkçıların hesaplarını kapattı

Youtube, Lugansk ve Donetsk halk cumhuriyetlerinde faaliyet gösteren hesapları kapattı. Bir Google sözcüsü, "Hesabın topluluk kurallarımızı ihlal ettiğini tespit edersek devre dışı bırakırız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medya platformu Youtube, Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçı Donetsk ve Lugansk bölgelerinde faaliyet gösteren bazı hesapları kapattı. Söz konusu hesapların, Youtube'un 'topluluk kurallarını ihlal ettiği' belirtildi ancak kararla ilgili detay paylaşılmadı.

Youtube'un sahibi Google'dan bir sözcü, Euronews'a yaptığı açıklamada "Bir hesabın hizmet koşullarımızı veya topluluk kurallarımızı ihlal ettiğini tespit edersek, onu devre dışı bırakırız" ifadelerini kullandı. Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin resmi haber sitesi ile Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin 'halk milistlerine' ait kanalların yanı sıra, diğer bazı ayrılıkçıların kanallarının da kapatıldığı aktarıldı.

2014’teki 'Meydan olayları' sonrasında Ukrayna'nın doğusunda Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti adında Ukrayna'dan bağımsız yönetimler ilan edilmişti. 2014'ten bu yana süren çatışmalarda, 13 binden fazla kişi öldü. (DIŞ HABERLER)