YouTube fenomeni, istismarı itiraf etti: Çocuklarını aç ve susuz bırakmış

'8 Passengers' isimli YouTube kanalıyla bilinen Franke, istismar suçlamalarını kabul etti. 12 yaşındaki oğluna ve 9 yaşındaki kızına benzer işkencelerde bulunduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de ebeveynlik tavsiyeleri verdiği YouTube kanalıyla bilinen Ruby Franke, kendisine yöneltilen istismar suçlamalarını kabul etti. İki oğlunu 'kötü ruhlar tarafından ele geçirildiklerine ve bunun için cezalandırılmaları gerektiğine ikna etmeye çalıştığını' kabul eden Franke, "Ailem ve çocuklarım için en derin üzüntüyle söylüyorum, suçluyum" dedi. Franke'ye verilecek cezanın 20 Şubat 2024'te açıklanması bekleniyor.

GÜNEŞ YANIĞI OLANA KADAR ÇALIŞTIRMIŞ

İstismar detaylarını veren ifadelerde Franke, 12 yaşındaki oğluna 'işkence yaptığını' doğruladı. Mahkeme belgelerine göre Franke, yazın yeterli su olmadan 'ciddi güneş yanıkları oluşana kadar' çocuğunu saatlerce açık havada çalıştırdığını söyledi. Franke, iş ortağı Jodi Hildebrandt'ı suçlayarak 'ondan aldığı tavsiyeler üzerine bunları yaptığını' dile getirdi.

Belgelere göree Franke ayrıca, oğlunu ayağında bot varken tekmelediğini ve çocuğun kafasını suya soktuğunu da doğruladı. Franke, bunları yaparken oğlunu 'kötü ve şeytani' olduğuna inandırmaya çalışıyordu ve ancak itaat ederek 'kötülükten arınabileceğini' söylüyordu. Franke, benzer istismarları 9 yaşındaki kızına da uyguladığını itiraf etti. Buna göre Franke, çocuğu toprak yollarda çıplak ayak koşmaya zorladığını, aç ve susuz bıraktığını kabul etti.

ÇOCUĞUNU FASULYE ÇUVALI ÜZERİNDE UYURUYORDU

41 yaşındaki Franke ve eşi Kevin, ilk olarak 2015 yılında “8 Passengers” (8 Yolcu) isimli YouTube kanalıyla ünlü olmuştu. Franke, kanalında, altı çocuğuna nasıl ebeveynlik yaptığını anlatıyordu. Kanal bu yıl etkinliğine son verilene kadar 2 milyon aboneye ulaşmıştı. Franke, daha önce de kanalında anlattığı sıkı ebeveynlik yöntemleri sebebiyle eleştirilmiş, oğlunu ceza olarak aylarca bir fasulye çuvalı üzerinde uyuttuğunu söylemişti. Franke ve ortağı Hildebrandt, eylül ayında gözaltına alınmıştı.

Franke'nin istismarları, evden kaçan oğlunun ayak ve el bileklerini saran koli bandıyla komşunun evine giderek yiyecek ve su istemesinin ardından ortaya çıkmıştı. (DIŞ HABERLER)