'Yolsuzluk' ile suçlanan Japonya Dışişleri Bakan Yardımcısı istifa etti

Japonya'daki iktidar partisi milletvekili ve Parlamenter Dışişleri Bakan Yardımcısı Akimoto Masatoşi, hakkındaki 'yolsuzluk' iddiaları sonrası istifa ettiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Japonya'nın iktidar partisi Liberal Demokrat Parti (LDP) milletvekili Akimoto Masatoşi, hakkındaki 'yolsuzluk' ve 'rüşvet' suçlamaları nedeniyle Parlamenter Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevinden istifa etti. Rüşvet aldığı iddiasıyla evi arandığı Japonya basınına yansıyan bakan yardımcısı, ardından istifa ettiğini duyurdu.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Akimoto'nun ofisleri ve evi 'Japan Wind Development' isimli şirketten on milyonlarca yen rüşvet aldığı iddiasıyla arandı. Akimoto Masatoşi, Parlamenter Dışişleri Bakan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan basın açıklamasında da istifanın nedenine ilişkin bilgi verilmeden Akimoto'nun istifa talebinde bulunduğu haberleri doğrulandı.

ŞİRKET, RÜŞVET İDDİALARINI YALANLADI

Şirket yöneticisinin Akimoto'ya yapıldığı iddia edilen ödemelerle ilgili sorgulandığı bilgisi de Japonya basınına yansırken, şirket başkanının avukatı, 'söz konusu paranın 2021'in sonbaharında kurulan yarış atı kooperatifinin at satın alması için kullanıldığını ve Akimoto'ya verilmediğini' savunarak iddiaları yalanladı. Şirketten yapılan açıklamada, milletvekili veya herhangi bir kamu görevlisine rüşvet verildiğine dair hiçbir kanıtın olmadığı öne sürüldü. (DIŞ HABERLER)