Yolcu kapıyı açmaya çalıştı, Bodrum-Glasgow uçağı acil iniş yaptı

Türkiye'den İskoçya'ya gitmek üzere havalanan Jet2 havayolu şirketine ait bir uçak, sarhoş olduğu iddia edilen bir yolcunun uçağın kapısını açmaya çalışması sonrası Bulgaristan'a acil yaptı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bodrum-Glasgow uçağında bulunan bir yolcu, uçuş sırasında uçağın kapısını açmaya çalıştı. Acil iniş yapmak zorunda kalan uçak, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'ya indi. 

Daily Mail'in haberine göre, 2 Temmuz Pazar gecesi yaşanan olay sırasında uçakta bulunan görgü tanıkları yolcunun 'son derece sarhoş' olduğunu söylerken, uçağın acil iniş yapmasına sebep olan erkek yolcu Bulgaristan polisi tarafından gözaltına alındı. Bodrum'dan kalkan uçak, iki saatlik bir rötarın ardından tekrar Glasgow'a doğru yola çıktı. 

'SANKİ NEREDE OLDUĞUNU BİLMİYORDU'

Flightradar24 uçuş takip sitesindeki veriler göre, Jet2 havayolu şirketine ait "Boeing 737" tipi uçak, Bodrum'dan İskoçya'nın Glasgow kentine yapacağı beş saatlik uçuş için havalandıktan bir saat sonra Sofya'ya yönlendirildi. Uçaktaki yolcuların paylaştığı bilgilere göre, uçaktaki bir erkeğin uçağın kapısını açmaya çalıştığının fark edilmesi üzerine diğer yolcular adama engel oldu. Bir yolcu, bu kişinin 'son derece sarhoş olduğunu' ve olayın ardından 'uyandırılmış gibi göründüğünü ve sanki nerede olduğunu bilmiyor gibi durduğunu' belirtti.

Olayla ilgili paylaşılan videolarda da uçaktaki diğer yolcuların kapıyı açmaya çalışan yolcuya tepki gösterdiği görüldü. Uçak, iki saatlik rötarın ardından sabaha karşı 3.12'de Glasgow'a indi. (DIŞ HABERLER)