YÖK, para karşılığı tez yazanlar hakkında suç duyurusunda bulundu

YÖK, akademik danışmanlık adı altında para karşılığı tez ve ödev yazan 17 internet sitesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yükseköğretim Kurulu (YÖK), para karşılığı tez, ödev, bitirme projeleri yapan 17 ofis hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

Sabah’ta yer alan habere göre; YÖK yetkilileri, kuruma CİMER ve çeşitli şikâyet kanallarıyla tez ve benzeri bilimsel çalışmaları para karşılığı hazırlama teşebbüsünde bulunulduğuna yönelik bazı internet adresleri hakkında ihbarlar geldiğini söyledi.

Suç duyurusu yapılan bir ofis hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı "Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılığa teşebbüs" suçundan kamu davası açtı. İlgili ofis hakkında ceza yargılamasının devam ettiği öğrenildi.

25 AKADEMİSYEN GÖREVDEN ALINDI

Öte yandan 2022 yıl içinde bilimsel çalışmalarında intihal tespit edilen 3 akademisyen de görevden alındı. 2014'ten bu yana ise toplam 87 öğretim elemanı hakkında işlem yapılması için teklifte bulunuldu. 25 akademisyen bilimsel çalışmalarında intihal tespit edildiği için görevden alındı. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler YÖK intihal