Yılmaz Öztürk'ü 'terörist' sanıp öldüren polise verilen 10 yıl hapis cezası Yargıtay'da onandı

Küçükarmutlu mahallesinde 2016 yılında polis tarafından sırtından vurularak öldürülen Yılmaz Öztürk'ün ölümüyle ilgili polise verilen 10 yıllık hapis cezası, Yargıtay tarafından onandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci İsmail Saymaz, 20 Şubat 2016 günü işten çıkıp evine giderken Küçükarmutlu'da polis tarafından dur ihtarında bulunulmadan arkasından vurularak ölen Yılmaz Öztürk'le ilgili polislere açılan davada verilen 10 yıl hapis cezasının Yargıtay tarafından onaylandığını yazdı. 

"Bir genci 'terörist' sanıp öldürmenin tarifesi: 10 yıl" başlıklı yazısında Saymaz, Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nde onanan kararda muhalefet şerhi düşen hakim Turgay Ateş'in olayla ilgili görüşlerini de köşesine taşıdı.

'OLASI KASTLA HAREKET ETTİĞİNİ DÜŞÜNMEKTEYİZ'

Saymaz'ın aktardığına göre Ateş'in görüşleri şöyle: "Sanığın maktulü vurabileceğini öngördüğü, buna rağmen eyleminden vazgeçmeyip neticeyi kabullendiği/umursamadığı ve maktule doğru ateş ederek sırtından vurup ölümüne neden olduğu olayda, olası kastla hareket ettiğini düşünmekteyiz. Polisin dokuz milimetre çapındaki tabanca ile 30 metre mesafeden kaçtığını gördüğü maktule ateş ederken yaralanabileceğini değil ölebileceğini öngördüğü hususunda hiçbir tereddüt olmayacağını düşünmekteyiz."

'O SOKAKLARDA HAYAT, MÜEBBET BİR GÖZALTIDAN FAZLASI DEĞİL'

18 Ekim 2015'te, evindeki arama sırasında 25 yaşındaki Dilek Doğan'ın da polis kurşunuyla öldürüldüğünü ve polise altı yıl üç ay hapis cezası verildiğini hatırlatan Saymaz'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Böylesi bir adalet tarifesi, sola sempati beslemekten, iktidar karşıtı mahallede yaşıyor olmaktan ileri geliyor. Radikal örgütlerin varlığı ve eylemselliği, mahalledeki her sakininin olağan şüpheli sayılmasına gerekçe gösteriliyor. O sokaklarda hayat dediğin, kitlesel ve müebbet bir gözaltıdan fazlası değil. Resmi güçlerin sorumsuzca tetiğe basması, ceza almayacaklarına ve tutuklanmayacaklarına ilişkin sonsuz güvenden kaynaklanıyor. Nitekim, Öztürk'ün failleri korunuyor."

YAZININ TAMAMI