Yılın ilk günü Kiev'de patlama ve siren sesleri

Kiev'de yılın ilk günüde patlama ve siren sesleri duyuldu. Başkentte, yılbaşı gecesinde de sokağa çıkma yasağı saat 23:00 ile 05:00 arasında devam etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna’nın başkenti Kiev’de, 2023 yılının ilk gününde patlama ve siren sesleri duyuldu. Ukraynalı yetkililer, hava saldırılarının sabah saatlerine kadar sürdüğünü belirtti.

Kiev'in belediye başkanı Vitaliy Kliçko, kentte patlama sesleri duyulduğunu aktardı. Başkentte, diğer günlerde olduğu gibi yılbaşı gecesinde de sokağa çıkma yasağı saat 23:00 ile 05:00 arasında devam etti.

'YILIN ERKEN SAATLERİNDE KORKAKÇA SALDIRDI'

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 32'si pazar gece yarısından sonra ve 13'ü cumartesi geç saatlerde olmak üzere 45 İran yapımı insansız hava aracını (İHA) imha ettiklerini söyledi. ABD'nin Ukrayna Büyükelçisi Bridget Brink, Twitter paylaşımında, "Rusya, yeni yılın erken saatlerinde Ukrayna'ya korkakça saldırdı” dedi.

Rusya ordusuna ait olduğunu belirtilen bir İHA parçasını sosyal medya hesabından paylaşan Kiev polis şefi Andrii Nebytov ise, "Bu enkazlar şiddetli çatışmaların yaşandığı cephede değil, burada, çocukların oynadığı bir spor sahasında bulunuyor" dedi.

SOKAKLAR KARANLIKTA KALDI

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bu yıl yılbaşı gecesinde kapsamlı kutlamaların yapılmadığı görüldü. Genelde yeni yıla konserler, çeşitli eğlence programları ve havai fişek gösterileri ile giren Kiev'in merkezinde, savaş nedeniyle bu yıl ki yılbaşı gecesinde benzer programlar yapılmadı.

Enerji altyapısının ağır hasar aldığı Kiev'deki ana noel ağacı bile jeneratör sayesinde aydınlatılırken, kentin bazı sokakları yılbaşı gecesinde de karanlıkta kaldı. Halkın, yeni yılın gelmesini çok kısıtlı bir şekilde kutladığı Kiev'de, bazı sanatçılar sokaklarda mini konserler verdi.V(DIŞ HABERLER)

Etiketler Ukrayna Rusya Kiev