Yetkin: Bayraktar, İmamoğlu'na karşı güçlü bir aday olarak görünüyor

Yetkin, "AK Parti’nin İstanbul’da aday gösterme ihtimali bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya iç güvenlik, SİHA üreticisi damadı Selçuk Bayraktar ise dış güvenliğe katkılarıyla öne çıkıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin, bugünkü yazsında AK Parti’nin İstanbul’da CHP’li İmamoğlu karşısına çıkartma ihtimali bulunan isimlerden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya iç güvenlik, SİHA üreticisi damadı Selçuk Bayraktar ise dış güvenliğe katkılarıyla öne çıkıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın risk almayı seven ama riskleri hesaplayarak alan bir siyasetçi olduğunu belirterek, "İmamoğlu’nun 2019’da önüne çıkarılan ikinci seçim engelini aşıp açık arayla seçilmesi, hakkında açılan -siyaset yasağı dahil- davalar verilen hükümler, 2023 seçimlerinde muhalefetin aldığı yenilgiye ve CHP içinde kendisine karşı sürmekte olan kampanyaya rağmen hala ayakta olması onu gerçekten dişli bir rakip yapıyor" ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun karşısına AK Parti'nin çıkaracağı muhtemel adayları tahlil eden Yetkin, "Selçuk Bayraktar olursa arkasında Erdoğan’ın tam desteğini bulacağı kuşkusuz. Öte yandan damat olduktan sonra şirketin kayırıldığını iddia eden basın kuruluşları ve gazetecilere açtığı davalar da özellikle merkez seçmen gözünde bir dezavantaj olabilir. Ancak bu durumun Bayraktar’ın anketlerde İmamoğlu’na karşı güçlü bir rakip olarak görünmesine engel olmadığı anlaşılıyor" dedi. (KAYNAK)