VİDEO

Yeşil Sol'un Ezidi adayı Barış: Bütün azınlıklar için projelerim var

Yeşil Sol Parti'nin Ezidi adayı Azad Barış, Meclis'e girmesi halinde sadece Ezidilerin değil, bütün azınlıklarla ilgili projelerinin olacağını söyledi.

DİYARBAKIR - Yeşil Sol Parti'nin Diyarbakır'daki 10. Sıra Milletvekili Adayı Azad Barış, Ezidi bir Kürt olarak aday listesinde yer alıyor.

10. sıradan aday gösterildiğini öğrenenlerin kendisine, "Seni çıkaracağız, söz veriyoruz" dediğini aktaran Barış, "Parti olarak hedefimiz 12 ve bu gerçeğe aykırı bir şey değil. Şu anda Diyarbakır'da bu halimizle yüzde 75'in üzerindeyiz. Yüzde 80'i yakaladığımızda zaten 11-12 vekil alıyoruz. 12. sırada olsaydım belki seçilmeme ihtimalim yüksek olurdu, ona göre bir kurgu kurardım. 10. sırada ve Ezidi olunca herkes bir sorumluluk aldı üzerine. Dolayısıyla bu mesele bir inat oldu" dedi.

'EZİDİLERİN GERİ DÖNMESİ İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPACAĞIM'

Meclis'e girmesi halinde sadece Ezidilerle ilgili değil, bütün azınlıklarla ilgili projelerinin olacağını söyleyen Barış, "Geçtiğimiz günlerde, az bırakılmış ya da hukuki olarak azınlık denilen cemaatlerle önemli bir buluşma gerçekleştirdik. Halklar sofrasını kurup hepimiz etrafında buluştuk. Bunlar devam edecek. Süryanilerin okul ve eğitim problemleri var, aktif bir şekilde gündemleştireceğim. Ermeni kadim halkına ait kiliseler harabeye dönmüş ve terkedilmiş, onların hakkını savunacağım. İstenmeyen ve gerçekten dezavantajlı İslami tarikatlar var, onların hakkını savunacağım. Ezidiler tamamen sürgün, diasporada. Geri dönmek için gerekli ne çalışma varsa yapacağız" ifadelerini kullandı.