Yeşil Sol’lu kadınlar: İsyanımızla örgütleniyor, özgürlüğümüzü savunuyoruz

Yeşil Sol Parti, yaklaşan büyük kongresi için kritik önemde olan konferanslarına başladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Yeşil Sol Parti Kadın Meclisi, partinin ekim ayında gerçekleşecek büyük kongresi öncesi kongre karar önerilerinin hazırlanacağı, 2 gün sürecek olan konferansına başladı. başladı. “İsyanımızla örgütleniyor, özgürlüğümüzü savunuyoruz” sloganıyla gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını partinin Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar yaptı.

‘TECAVÜZ FAİLLERİNİ DENETİMLİ SERBESTLİK ADI ALTINDA SERBEST BIRAKIYORLAR’

AK Parti’nin kadın kazanımlarını hedef alan politikalar yürüttüğüne dikkat çeken Uçar, Meclis açıldığında gündeme gelmesi muhtemel düzenlemeleri hatırlattı ve şunları söyledi: “1 Ekim’de Meclis açıldığında en çok karşılaşacağımız başlıklardan biri denetimli serbestlik olacak. Bu düzenleme ile AKP kadın katillerini taciz tecavüz faillerini denetimli serbestlik adı altında serbest bırakıyor. Uşaki tarikatinin lideri 12 yaşındaki bir çocuğa istismarda bulundu onun gibilerin serbest bırakılması ya da az bir ceza ile salınması anlamına geliyor.”

‘NAFAKA HAKKINI GASP ETMEK İSTEYECEKLER, KARŞISINDA DURACAĞIZ’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un nafaka ile ilgili düzenleme yapılması gerektiğine dair açıklamalarını hatırlatan Uçar, “Adalet Bakanı binbir emekle elde ettiğimiz nafaka hakkına müdahale edeceklerini ifade etti. Medeni Kanunda yapılacak bir düzenleme ile bu konunun bir kez daha ele alınacağını söyledi. Demek istediği şu; kadınlara nafaka verilmeyecek İstanbul Sözleşmesi’ne dönülmeyecek, kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesinde kazandığı bütün kazanımlrı AKP ve MHP gasp etmeye devam edecek. Bizler de elbette bunun karşısında duracağız” ifadelerini kullandı.

‘ERDOĞAN ‘BEN EKONOMİSTİM’ DEDİĞİNDE SORUNUN PSİKOLOJİK OLDUĞUNU ANLAMIŞTIK’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomiye ilişkin sarf ettiği “Sorun ekonomik değil, psikolojiktir” sözlerine de değinen Uçar, “Şunu da biliyoruz yoksullaşan başta kadınlar olmak üzere bütün toplum ekonomik kriz yaşadığı bir yerde bu ülkenin cumhurbaşkanı ‘sorun ekonomik değil psikolojiktir’ dedi. Gerçi kendisi ‘ben ekonomistim’ diye kendisini tarif ettiğinde bu meselenin psikolojik olduğunu anlamıştık” dedi.

‘GERÇEK BİR BARIŞ KONUSUNDA TEK ÇÖZÜM ÖNERİSİ OLAN ÖCALAN’

Kürt sorununa ilişkin açıklamalar da yapan Uçar, şu ifadeleri kullandı: “Bu ülkede savaşın hukuksuzluğunu savaşın dilini toplumuna dayatan bir AKP ve MHP var. Soralım gerçekten Türkiye’deki Kürt sorunu çözümsüz mü? Kimsenin bu konu ile ilgili bir çözüm önerisi yok mu? Elbette İmralı'da uzunca bir süredir tecrit altında tutulan sayın Abdullah Öcalan bu konuda çözüm üretti. Gerçek tablo şu; Kürt sorunu çözümü konusunda onurlu bir barış gerçek bir barış konusunda tek çözüm önerisi olan Sayın Abdullah Öcalan’dır. Kendi cümlesidir ‘Bana imkan verilirse bu sorunu bir hafta içerisinde çözerim.’ 2013 yılında sayın Öcalan'ın yayınladığı deklarasyonun bizim hafızamızda olmaya devam edecek. Bunun mücadelesini vermekten asla vazgeçmeyeceğiz.” (DUVAR)