Kırklareli'nde Yeşil Sol Parti’ye provokasyona suç duyurusu: Defalarca tehdit edildik

Yeşil Sol Parti Kırklareli İl Eşbaşkanı Ertuğrul Öksüz birçok kez sözlü saldırıya uğradıklarını, tehdit edildiklerini ve iki ilçede ‘Selahattin Demirtaş teröristtir’ pankartı asıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

KIRKLARELİ - Yeşiller ve Sol Gelecek Parti (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs seçimleri için Trakya bölgesinde seçim çalışmalarını yürüttüğü sırada saldırıya uğradı. Kırklareli’nde defalarca sözlü saldırılara maruz kalan partililer suç duyurusunda bulundu.

Yeşil Sol Parti Kırklareli İl Eşbaşkanı Ertuğrul Öksüz, seçim çalışmaları yaparken birçok kez sözlü saldırıya uğradığını açıkladı. Partililer ilçelerde çalışmalar yaparken parti bayraklarının kesildiğini, yerine Ülkü Ocakları Kırklareli İl Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘Selahattin Demirtaş teröristtir’ pankartı asıldığını gördü. Öksüz, pankartı asanlar ve sözlü saldırıda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Öksüz, ‘Selahattin Demirtaş teröristtir’ yazılı pankartın 13 Nisan’da Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine, 16 Nisan’da ise Babaeski’nde asıldığını söyledi. Demirtaş’ın avukatlarının girişimi ile kaldırıldığını belirtti.



'TAHRİK VE TACİZLERLE KARŞILAŞTIK'

Yeşil Sol Parti Kırklareli İl Eş Başkanı Ertuğrul Öksüz yaşananları anlattı. Öksüz şunları söyledi: "Yeşil Sol Parti olarak Kırklareli'nde 30 Nisan'da milletvekili adayları tanıtımı ve seçim bürosu açılışını yaptık. Bayrakları seçim büromuzdan cadde karşısındaki direğe astık. 2 Mayıs gecesi bayraklarımızı kestiler. Gerekli yasal başvurumuzu 2 Mayıs’ta emniyette yaptık. 3 Mayıs günü Pınarhisar ilçemizde milletvekili aday tanıtımı ve büro broşür dağıtımı yaptık. Pınarhisar'da aday tanıtılırken ilk taciz AKP'li belediye Pınarhisar'ın zabıta aracından bir kadının sözlü tacize uğradık. Yine aynı yerde ikinci taciz gerçekleşti. İki genç araba içinde sözlü harekette bulundu. Üçüncü taciz ise bir dükkandan çıkan şahsın sözlü tahrik ve tacizleriyle karşılaştık.”

Ertuğrul Öksüz

'KURT İŞARETİ YAPARAK TEHDİTLER SAVURDULAR'

“Provokasyonları sağduyulu davranarak atlattık” diyen Öksüz, “Kırklareli'nde dönüş yolunda Kaynarca beldesine seçim arabası ile girdiğimizde 13-15 yaşlarında iki genç motosikletli tarafından arabanın önünde ve yanında sözlü saldırılara ve tacize uğradık. Kaynarca turunu tamamlayıp Kırklareli'ne dönmeye karar verdik. Bir süre sonra arkamıza bir araç takıldı. Kırklareli'ne kadar kurt işareti yaparak tehditler savurdular ve sözlü tacizde bulundular. İkinci bir araç da önümüzde yavaşladı ve içindekiler bizi taciz ettiler. Tahriklere cevap vermeyip şehre ulaştık. Ertesi gün gerekli yasal başvurumuzu yaptık. Bugün Babaeski ilçemizde DİSK, Emekli Sen ziyaretlerimiz ve seçim eğitim çalışması programından döndüğümüzde Kırklareli merkez ilçemizde iki yerde Ülkü Ocakları tarafından ‘Selahattin Demirbaş teröristtir’ pankartı asıldığını öğrendik. Hemen Demirtaş'ın avukatlarına ulaştık. Gerekli başvuruları kendilerinin yapacaklarını belirtiler” ifadelerini kullandı.