Yeşil Sol Parti'nin İstanbul hedefi 2 milyon oy

Yeşil Sol Parti İstanbul İl Eşsözcüsü Mevlüt Ustabaş, kentteki seçim çalışmalarında 7 Haziran havasının hissedildiğini belirterek, hedeflerinin 2 milyon oy olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri için çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık 16 milyon nüfusu olan İstanbul’un 39 ilçesinde yaklaşık 250 seçim bürosu açmayı planlayan Yeşil Sol Parti, bin 917 okulda kurulacak 31 bin 280 sandıkta 62 bin 500 müşahit, 4 bin okul sorumlusu ve 2 bin avukat görevlendirecek.

Yeşil Sol Parti İstanbul İl Eşsözcüsü Mevlüt Ustabaş, kentte yürüttükleri çalışmalar ve hedeflerine ilişkin Mezopotamya Haber Ajansı'na konuştu.

'HALKIN İLGİSİ YOĞUN'

Partilerinin seçim yeterliliği konusunda bir yıldır hazırlık yaptığını ve bunun için de tüm kent ve ilçelerde çalışmalar yürüttüklerini aktaran Ustabaş, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Yeşil Sol ile seçimlere girme kararından sonra bu çalışmaları hızlandırdıklarını belirtti. HDP’nin seçimler konusunda deneyimli olmasının kendileri için büyük bir avantaj yarattığını dile getiren Ustabaş, bugün yürüttükleri çalışmalarda hem örgütsel yapılarını hem de partilerini tanıtmak için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını vurguladı.

'7 HAZİRAN HAVASI'

Ustabaş, “Seçim irtibat bürolarımızı açmaya başladık. Aslında çok kısa bir süre içerisinde çok büyük işler yaparak, bu süreci tamamlamaya çalışıyoruz. 39 ilçemizde yaklaşık 250 seçim bürosu açacağız. HDP’li arkadaşların seçim deneyimlerinin olması büyük bir avantaj bizim için. Zaten daha önceki seçimlerde de beraber hareket ettiğimiz için çok zorlanmadık. Bugün kitle içerisinde çok büyük destekler alıyoruz. HDP’nin üzerine o kadar çok gidildi ki; hükümet özellikle son 2 yıldır en ufak şeylerde dahi saldırmaktan geri durmadı. Seçmenler gelip ‘Ne yapmamız gerekiyor’ diye soruyorlar” diye belirtti.

Halkın hem ilgisi hem de çalışmalarda ortaya çıkan atmosferden dolayı ülkede 7 Haziran havası olduğunu belirten Ustabaş, şöyle dedi: “Sadece İstanbul için değil bütün bölgelerden, alanlardan gelen görüntülerde aldığımız hava bu yönde. Bu seçimle birlikte tekçi, ceberut AKP ve MHP iktidarından kurtulacağız. Bugün bütün enerjiyi iktidarı götürmeye harcamalıyız. Hayatın bütün kademelerinde birleşe birleşe devam etmeliyiz. Bütün ötekileştirilenlerin sesiyiz.”

HEDEF 2 MİLYON

İstanbul’da hedeflerinin 1 buçuk ile 2 milyon arası oy olduğunu aktaran Ustabaş, “Önümüzdeki süreçte genel olarak yüzde 20’nin üzerine çıkacağımızı düşünüyoruz. İstanbul hedefimiz 2 milyon. Bunu alanlarda hissedebiliyoruz. İnsanlardaki iktidar bıkkınlığı ve muhalefetin belirsizlikleri nedeniyle insanlar ‘3’üncü Yol’ çizgimizi tercih ediyor. Yani 3’üncü yol çizgisi kendini hissettiriyor” dedi.

HDP'nin İstanbul'daki oy oranı

HDP bir önceki seçimde İstanbul'da 1 milyon 195 bin 602 oy almıştı. (HABER MERKEZİ)