Yeşil Sol Parti'nin Doğubayazıt seçim bürosu açıldı

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde Yeşil Sol Parti seçim bürosu açıldı. Açılışın ardından İsmail Beşikçi Caddesi’nde davullu, zurnalı, halaylı, meşaleli yürüyüş yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

AĞRI – Yeşil Sol Parti’nin, Doğubayazıt seçim bürosu açıldı. Açılışa HDP ve DBP ilçe eş başkanları, Yeşil Sol Parti Ağrı milletvekili aday adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İsmail Beşikçi Caddesi üzerinde açılan büro önündeki kalabalık, seçim mitingini aratmadı.

Seçim bürosunun açılışının ardından konuşan HDP Doğubayazıt İlçe Yöneticisi Suat Yiğit, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimi ve 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimi hatırlattı. Yiğit, “AKP - MHP ittifakı karşısında demokratik mücadelemizin ve kaybettirme stratejimizin ciddi oranda başarıya ulaştığına şahit olmadık mı? 7 Haziran ve 31 Mart seçimlerinde ilk kez bu ülkenin farklı kimlikleri siyaset sahnesine birlikte çıkmayı başararak, ‘demokrasiyi inşa etmeye talibiz’ demediler mi? Sarsılmaz sanılan mevzilerini yer yeksan ettik ve hemen her büyükşehri terk ettiler. Bu sefer sarayı da terk edecekler” dedi.

Yeşil Sol Parti Doğubayazıt İlçe Eş Sözcüsü Cemil Koç da cumhur İttifakı’nın seçimi kaybetmemek için başvurmadık yol bırakmayacağını ve ittifakın elindeki en büyük silahın ‘algı’ olduğunu belirtti. “Erdoğan ne yapar ne eder kazanır. Kaybetse bile kaos çıkarır” gibi söylemlerin dağılmaya başladığını söyleyen Koç, “Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Bu, toplumun seçimi ciddiye almamasına, seçim sandığına gitmemesine neden olur. Bu, tek adam düzeninin dümen suyuna girmek demektir. İstanbul seçimleri örneği halen güncelliğini koruyor” şeklinde konuştu. 

Açılışın ardından İsmail Beşikçi Caddesi’nde davullu, zurnalı, halaylı, meşaleli yürüyüş yapıldı.