Yeşil Sol Parti'den İzmir'de seçim standı: Cehennemin kapısını kapatacağız

Yeşil Sol Parti'nin Karşıyaka'daki seçim standı açılışında konuşan milletvekili adayı İbrahim Akın, "En büyük bayram 14 Mayıs'ta olacak. Cehennemin kapısını kapatacağız. Hep beraber başaracağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR- Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İzmir İl Örgütü, Karşıyaka'da seçim standı açtı. Çarşı girişinde kurulan seçim standının açılışına Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü ve milletvekili adayı İbrahim Akın ile milletvekili adayları Erkan Gökber, Serkan Çiftçi, HDP Ekolojiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Naci Sönmez, HDP Milletvekilleri Musa Piroğlu, Murat Çepni ve SYKP Eş Başkanı Cavit Uğur da katıldı. Açılışta sık sık "İşte buradayız Yeşil Sol'dayız", "Jin jiyan azadi" ve "Birleşe birleşe kazanacağız sloganları atıldı.

Açılışta konuşan HDP Milletvekili Musa Piroğlu, Yeşil Sol Parti'de birleşme çağrısında bulunarak, "Yeşil Sol Parti saltanatın ve zorbalığa karşı tavır almaya çağırıyor. Ama bununla yetinmiyoruz. Aynı sözleri 5 yıl sonra söylemek istemiyoruz. Erdoğan'ın yerine başka bir Erdoğan istemiyoruz. Biz düzeni değiştirmek istiyoruz. Halkın ezilenlerin sesinin duyulmasını istiyoruz. Biliyoruz biz ne kadar güçlüysek ne kadar mücadele ediyorsak o zaman kazanırız. O yüzden zorbalığa karşı tavır almaya ve emeğin özgürlüğün sesini duyurmak için Yeşil Sol Parti ile omuz omuza durmaya çağırıyoruz. Mutlaka kazanacağız" diye konuştu.



'CEHENNEMİN KAPATACAĞIZ'

Milletvekili adayı İbrahim Akın da katılan herkese teşekkür ederek, "Bu ülkede 35 yıldır meydanlarda sözümüzü söyledik. Bu sözleri Meclis'e taşımak için adayım. Bütün egemen siyasetin karşında başka bir siyaset yürütüyoruz. Ceberut iktidar zırhlı araçlarla geziyor. Biz burada halkla beraber halkın içinde siyaset yapıyoruz. Adaletsizliğe karşı adalet, özgürsüzlüğe karşı özgürlüğü savunuyoruz. Kadınların, gençlerin, emekçilerin haklarını savunacağız. Bu kadar birlikte yapma arzusu varken bu kadar ayrıştran bir rejim görmedim. Herkesin bayramını kutluyorum ama en büyük bayram 14 Mayıs'ta olacak. Cehennemin kapısını kapatacağız. Ama yetmiyor. Cennetin kapısını üçüncü yolla açacağız. Ortak gelecek için yürüyoruz. Hep beraber başaracağız" dedi.

Konuşmaların ardından Karşıyaka Çarşı'da yürüyüş düzenlenerek bildiri dağıtıldı. (DUVAR)