Yeşil Sol Parti, Esenyurt'ta seçim bürosu açtı

Yeşil Sol Parti, İstanbul Esenyurt'ta seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeşil Sol Parti, İstanbul'un Esenyurt ilçesinde seçim irtibat bürosu açtı. HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encu, "İstanbul’da 2 milyon oy çıkaracağız ve en az 20 milletvekilini parlamentoya taşıyacağız. Açılışını yaptığımız Yeşil Sol Parti’yi halkımıza tanıtmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız ve AKP-MHP iktidarının bu kirli politikaları sandığa gömeceğiz" dedi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul'un Esenyurt ilçesine bağlı Kıraç Mahallesi'nde seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışa,

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encu, Tevgera Jinên Azad (TJA-Özgür Kadın Hareketi) aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Yeşil Sol Parti il yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Açılış boyunca "Jin, jiyan, azadi" (Kadın, yaşam, özgürlük) sloganı atıldı.

SAĞLAM: GEÇMİŞTE DE PARTİLERİMİZİ KAPATTILAR AMA MÜCADELEYİ BIRAKMAYACAĞIZ

Açılışta etkinliğinde konuşan HDP Esenyurt İlçe Eş Başkanı Ercan Sağlam, zorlu bir süreçten geçildiğini belirtti.

HDP'ye yönelik kapatma davasıyla Kürt halkının çaresiz bırakılmaya çalışıldığını söyleyen Sağlam, "Sanıyorlar ki, parti kapatmakla Kürtler çaresiz kalacak. Geçmiş tarihlerde de tüm partilerimizin kapattılar. Ama biz özgürlüğü elde edene kadar bu mücadeleyi bırakmayacağız. Ev ev gezip halkımızı sandığa çağıracağız ve bu faşizmi yıkacağız" dedi.

ENCU: HDP HALKTIR, O YÜZDEN KAPATAMAZSINIZ

Sağlam'ın ardından söz alan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encu, "faşizm ve iktidarın kirli politikalarına karşı aydınlık bir gelecek inşa edeceklerini" ifade etti.

HDP'ye açılan kapatma davasına değinen Encu, "Bize, 'HDP'yi kapatacağız' diyorlar ama biz de onlara diyoruz ki, HDP halktır, HDP mücadelenin, kayıpların partisidir. O yüzden HDP'yi kapatamazsınız" diye konuştu.

'AKP-MHP İKTİDARINI DEVİRECEĞİZ'

Açılışı yapılan Yeşil Sol Parti seçim bürosunun "tarihi bir öneme sahip olduğunu" söyleyen Encu şöyle devam etti:

"Bugün açılışını yaptığımız Yeşil Sol Parti'nin seçim irtibat bürosunu seçimlere giden tarihi bir süreçte açıyoruz. Biz inanıyoruz ki 15 Mayıs'ta AKP ve MHP iktidarını devireceğiz ve özgür günleri götürüp özgürlük halaylar çekeceğiz. Siz de buna inanın. Sandıklarımız sahip çıkarak, sokak sokak, ev ev dolaşıp bu tarihi seçime hazırlanalım. Biz inanıyoruz ki, İstanbul’da 2 milyon oy çıkaracağız ve en az 20 milletvekilini parlamentoya taşıyacağız. Açılışını yaptığımız Yeşil Sol Parti’yi halkımıza tanıtmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız ve AKP-MHP iktidarının bu kirli politikaları sandığa gömeceğiz."