Yerlikaya: Konut satışı karşılığı vatandaşlık alma süreci durmadı

Konut satışı karşılığı vatandaşlık uygulamasının devam ettiğini söyleyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Gayrimenkul alanlar 2-3 ay içerisinde vatandaş oluyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yabancıların vatandaşlık almasına ilişkin sürecin durduğu iddialarını yalanladı. Al Jazeera'nın Arapça edisyonuna konuşan Yerlikaya, "Konut satışı karşılığı vatandaşlık alma süreci durmadı, gayrimenkul alanlar 2-3 ay içerisinde vatandaş oluyor” dedi.

Yerlikaya, Türkiye’de yaşayan Arapların konut ve vatandaşlık almasına ilişkin “Birkaç gün önce yabancı yatırımlara vatandaşlık verilmesine ilişkin kararları imzaladım. Evrakları Cumhurbaşkanlığı’na gönderdim. Yatırımcılara vatandaşlık verilmesi söz konusu olduğunda, prosedürler halen daha önce duyurduğumuz şekilde ve gecikmeksizin aynıdır. Evrakları Cumhurbaşkanlığı’na teslim ediyoruz. Bundan sonra prosedürler kanunla takip edilir. Süreç olması gerektiği gibidir” ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, Türkiye'de yaşayan Suriyelilere yönelik ırkçılık yapıldığı değerlendirmelerine, "Mevcut hükümetin ırkçılık ve yabancı düşmanlığının topluma yayılmasına izin veremeyeceğini ve Türklerin tarihi, kültürü ve inançlarında ırkçılık ve nefret suçunun olmayacağı" yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)