Yerli aşıyı Maduro'nun altınlarına talip olan Ahlatcı Holding üretecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yerli aşı çalışmasını Nanografi A.Ş'nin yürüttüğünü açıkladı. Şirket, Nicolas Maduro'nun altınlarını işlemeye talip olan Ahlatcı Holding bünyesinde bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

ÇORUM - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ahlatcı Holding bünyesinden kurulan Nanografi firmasının Grafen Seri Üretim Tesisi açılışı törenine katıldı. Nanografi A.Ş tarafından yürütülen Türkiye’nin ilk intranazal yerli aşı geliştirme çalışmasının devam ettiğini belirten Varank, bütün masrafların Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı tarafından karşılandığı ve tüm gelirin devlete bırakılacağını söyledi.

'NİSAN'DA İNSANLI DENEMELERE BAŞLAYACAĞIZ'

İntranazal aşı için Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun (TİTCK) onayını beklediklerini belirten Varank, “Eğer onayımızı alırsak inşallah nisan ayında insanlı denemelere başlamış olacağız" dedi. Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı'nın da hazır bulunduğu törende Bakan Varank, intrazanal aşıların klasik aşılardan farklı olarak burundan sprey olarak uygulandığından da bahsetti. Bakan Varank ayrıca, Grafen maddesinin önemine ve açılışı yapılan tesisin Grafen’i seri şekilde üretmesinin önemine değindi.

MADURO ALTINLARINI ÇORUM’A GÖNDERECEKTİ

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesinin altınlarına ABD tarafından el konulmasının gündeme geldiği dönemde altınlarını Türkiye’de işlemek istediğini söylemişti. Nicolas Maduro, bu nedenle yardımcısı Tareck Zaidan El Aissami Maddah’ı Ahlatçı Holding'e ait Altın Metal Rafineri’de incelemede bulunmak üzere geçtiğimiz yıl ocak ayında Çorum’a göndermişti.