Yeniden Refah kendi kadın adayını sansürledi: Adı var, fotoğrafı yok

Yeniden Refah Partisi Düzce'de seçim aracının üzerinde erkek adaylarının fotoğrafı ve ismini kullandı. Kadın adayı siluet şeklinde kullanıp sadece adını yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeniden Refah Partisi, Düzce’de milletvekili adaylarının propagandasını yapabilmek için hazırladığı minibüsün üstündeki görsellerde ikinci sıradan gösterdiği Çiğdem Kulalı Seçkin'in sadece 'gölgesine' yer verdi. 

Yeniden Refah Partisi üç milletvekili çıkaran Düzce’de sırasıyla Nezir Merttürk, Çiğdem Kulalı Seçkin ve Mithat Kütükoğlu’nu aday gösterdi.

Ancak Yeniden Refah Partisi’nin Düzce’de seçimlerde kullandığı bir minibüsün üzerindeki görseller kadın adayın fotoğrafının olmaması nedeniyle dikkat çekti. ANKA'nın haberine göre minibüste sadece Genel Başkan Fatih Erbakan ile 1 ve 3. Sıradaki erkek adayların isimleri ile birlikte fotoğrafları minibüsün üzerinde yer aldı. Partinin Düzce 2. sıra adayı Çiğdem Kulalı Seçkin’in ise sadece ismi araçta yer alırken görsel için karanlık bir silüet kullanıldı.

İstanbul Sözleşmesi’ni sıkça eleştirmiş olan Yeniden Refah Partisi, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un da yürürlükten kaldırılmasını istiyor. Yeniden Refah Yönetimi, 6284’ün kaldırılması taleplerinin yapılan protokolde AK Parti tarafından kabul edildiğini açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)