Yeni Zelanda’ya veda ediyor: Yüzüklerin Efendisi dizisinin 2. sezon çekimleri başladı

Amazon Prime Video’nun 'Yüzüklerin Efendisi' dizi uyarlaması 'Güç Yüzükleri', bu sezon Yeni Zelanda’ya veda ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amazon Prime Video’nun 'Yüzüklerin Efendisi' dizi uyarlaması 'Güç Yüzükleri'nin ikinci sezon çekimleri resmi olarak başladı. Dizi, yeni sezon prodüksiyonunu Yeni Zelanda yerine İngiltere’de gerçekleştiriyor.

Kayıp Rıhtım'ın The Holywood Reporter'dan aktardığı habere göre, ilk sezon, Peter Jackson’ın "Yüzüklerin Efendisi" üçlemesini kameraya aldığı Yeni Zelanda’da çekilmişken, yeni sezon için setler farklı bir bölgeye taşındı. Set değişikliğinin arkasında bazı ekonomik sebepler yattığı belirtilirken, diğer taraftan şirketin bölgede yüksek bütçeli yeni bir set kuracağı da söylentiler arasında.

Yapımcı Patrick McKey set değişikliğine dair, "Eğer çok detaylı bir cevap verirsem gelecek sezonlardaki maceraları berbat etmiş olurum. Şunu söylemem yeterli olacaktır ki, Tolkien’in evreninde başka yerlere seyahat etmek kendisini tekrar eden bir temadır. Bir diğer konu ise Tolkien’in Britanya Adaları’na dair yazıları. Arka bahçesi hakkında yazıyordu. Buradaki doğa tasvirleri, havası, ışığı ve çimeni kitaplarının büyük bir kısmını oluşturuyor. Dolayısıyla bu işi evine geri getirmek birçok olasılığı doğuracakmış gibi hissediyorum" dedi.

Patrick McKey ve John D. Payne’in yazdığı ve yapımcılığını üstlendiği dizi, izlenme sayılarında Prime Video’nun en çok izlenen yapımları arasında yer alıyor. Yapılan açıklamalara göre dizi çıkış yaptığı tarihten bu yana toplamda 1.3 milyar dakika izlendi.