Yeni Zelanda'da markette bıçaklı saldırı: Saldırganı müşteriler yakaladı

Yeni Zelanda'da bir kişi, süpermarkette dört kişiyi bıçakla yaraladı. Saldırganı polis olay yerine gelmeden önce diğer müşteriler yakaladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Zelanda'nın Dunedin kentinde bir süpermarkette düzenlenen bıçaklı saldırıda dört kişi yaralandı. Yaralılardan üçünün durumunun kritik olduğu açıklanırken, Başbakan Jacinda Ardern terör saldırısı ihtimali üzerinde durmadıklarını söyledi. Ardern, "Şu an için polisin bakış açısından, bunun bir iç terör saldırısı olarak nitelenebileceğine dair herhangi bir bulgu yok" dedi.

'MÜŞTERİLER KAHRAMANCA DAVRANDI'

Polisten yapılan açıklamadaysa, saldırganın müşteriler tarafından yakalandığı belirtildi. Emniyet yetkilisi Paul Basham, süpermarket müşterilerinin saldırganı yakalayarak daha fazla kişinin yaralanmasını önlemesini 'kahramanca' olarak niteledi. Saldırganın gözaltında tutulduğu ve saldırıyı niçin düzenlediğinin araştırıldığı belirtildi.

Yeni Zelanda'da kitlesel şiddet olayları nadir görülse de ülke, 2019 yılında Christchurch kentinde radikal sağcı bir teröristin iki camide 50'den fazla kişiyi öldürmesinin ardından iç terör konusunda alarm halinde. (DIŞ HABERLER)