Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan’dan enflasyon yorumu: Hayat pahalılığına alışıvermişim

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, sürekli artan enflasyon karşısında fiyat algısının nasıl değiştiğine değindi.

Google Haberlere Abone ol

Duvar - Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, Maraş’ta meşhur bir tatlıcının, fiyatlar çok arttığı için fıstıklı baklava yapmaktan vazgeçtiğini anlattı. Fıstıksız baklavayı "makul" bulduğunu söyleyen Kılıçarslan, "‘Olur mu abi, sen yapsaydın alan bulunurdu elbet’ demedim mesela. Çünkü bir gün öncesinde Gaziantep’te geçen sene 300 liraya aldığım bir tepsi fıstıklı tatlının 554 lira olduğunu görmüş ve ‘fıstıklı tatlı alınmaz artık’ diye düşünmüştüm" dedi.

 

'MENÜ KİŞİ BAŞINA 160 LİRAYA SATIŞA SUNULMUŞ'

Kılıçarslan, sonrasında bir restoranda iftar menüsünün 160 lira olmasına tepkisini de şöyle dile getirdi: “Ortalama sayılabilecek menü kişi başına 160 liraya satışa sunulmuştu. Kendimi ister istemez ‘Maraş iyiymiş, bu menüye İstanbul’da 300 lira yazması gerekir bir lokantanın’ diye düşünürken yakaladım. Bir iftar menüsünün 160 lira olmasını da ‘makul’ bulan bir yere gelmiş zihnim. Bir bakıma, hayat pahalılığına alışıvermişim.”

Kılıçarslan "Sert gerçek: Yüzde altmış bir" başlıklı yazısında, enflasyon rakamların peşine İngiltere’de artan enerji rakamlarını protesto edenlere dair bir haber okuduğunu söyleyerek, "Makron’a '4.000 euro kazanıyor ve geçinemiyorum' diyen o Fransız’ın videosunu izledim. Hayır hayır. 'Sadece Türkiye’ye mahsus değil, hayat pahalılığı tüm dünyada devasa bir soruna dönüştü' demeyeceğim çünkü zaten bunu biliyor olmalısınız. En fazla 'bilmez gibi yapabilirsiniz' ama bu da sizi hayat pahalılığını değil iktidarı hedef alan biri haline getirir. Neyse, bu bir başka bahis" ifadelerini kullandı.(HABER MERKEZİ)