'Yeni Messi' yarışının kazananı belli oldu: Echeverri'yi City kaptı

Arjantin'in süper yeteneği Claudio Echeverri'nin transferi için kulübü River Plate ile Manchester City anlaşmaya vardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Futbol otoritelerinin 'Yeni Messi'si olarak lanse edilen Claudio Echeverri için Avrupa devlerinin verdiği transfer yarışından Manchester City galip çıktı.

İtalyan gazeteci Fabrizio Romano'nun haberine göre; Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu Manchester City, 18 yaşındaki yıldız oyuncunun transferi için kulübü River Plate ile anlaşmaya vardı.

Yapılan anlaşmaya göre; 6 yıllık sözleşme imzalayacak olan genç on numara oyuncusu Aralık 2024'e kadar River Plate'de oynamaya devam edecek ve 1 Ocak 2025'te Manchester City'ye katılacak. İngiliz medyasında yer alan haberlerde Maviler'in bu transfer için Arjantin kulübüne yaklaşık 25 milyon euro ödeyeceği aktarıldı.

Bu sezon Arjantin Ligi'nde 6 maçta 1 asist üreten Echeverri, geçtiğimiz ay düzenlenen 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda 7 maçta 5 gol, 1 asist üreterek dikkatleri üzerine çekmişti. Genç oyuncuyu transfer etmek için Manchester City'nin yanı sıra Real Madrid, Barcelona, Paris Saint-Germain, Juventus, Milan ve Inter uğraş veriyordu. (SPOR SERVİSİ)