Yeni e'den Temmuz sayısı: 'Komplo Teorileri'

Yeni e dergisinin Temmuz sayısı yayımlandı. Derginin 57. sayısının dosya konusu "Sınıflı Toplum Düzenine İçkin: Komplo Teorileri" oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aylık kültür, sanat ve edebiyat dergisi Yeni e’nin 57. sayısı yayımlandı. Derginin yeni sayısında aşı karşıtlığı, dijital güvenlik, iklim krizi gibi konularda sıkça karşılaşılan komplo teorilerine odaklanılıyor.

 

Komplo ve ‘gerçeklik’ ikiliğine saplanmış dar tartışmalardan uzak bir şekilde komploların üretilmesinde burjuva gerici fikri akımların rolünü tarihsel bir zeminde tartışmayı amaçlayan "Sınıflı Toplum Düzenine İçkin: Komplo Teorileri" başlıklı dosyanın yazarları Aydın Çubukçu, Önder Algedik, İsmail Gökhan Bayram, Kaan Biçici, Olcay Geridönmez ve İlhan Uzgel.

Dosyanın yanı sıra Yeni e’nin Temmuz sayısı Özge Sönmez’in Metin Altıok’tan, Ayşegül Tözeren’in de Asım Bezirci’den yola çıkarak yazdığı 2 Temmuz Katliamı’na ilişkin değerlendirmelerle açılıyor. Sibel Özbudun ve Temel Demirer’in günümüzün güncel sorunlarına uzun uzun değinerek yazdıkları yazılarının dışında, Orhan Tüleylioğlu bir karikatürden yola çıkarak yazdığı yazısında Hicabi Demirci’nin çizgileriyle günümüzü anlamaya çalışıyor. İlyas Tunç ise kısa yazılarından biriyle daha okurla buluşuyor. 

Yeni sayıda, Nikos Tsiforos (Alya Zampounidou çevirisiyle), Hıdır Murat Doğan, Emir Alışık, Özge Doğar ve Olcay Aykuş öyküleriyle; Muzaffer Kale, Farma N, İbrahim Halil Akdağ, İhsan Baran, Mehmet Ali Işık, İsmail Güney, Bahtiyar Kaymak, Hatice Hamarat, Aydanur Saraç ve Efe Duyan şiirleriyle; Gökçe Naz Köse, Esin Erdem, Esra Enis, Burhan Kum ve Hıdır Murat Doğan çizimleriyle yer alıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)