Yeni e'den ağustos sayısı: Aylık periyotla çıkacak olan son dosya

Kültür, sanat ve edebiyat dergisi Yeni e, 69. sayısını son kez aylık olarak yayımladı. Derginin dosya konusu 'Arkadaş Z. Özger: 'Bir Gün Değişir Elbet…''oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aylık kültür, sanat ve edebiyat dergisi Yeni e, "Arkadaş Z. Özger: 'Bir Gün Değişir Elbet'" dosya konulu ağustos sayısını yayımladı. 69. sayısı okurla buluşan dergi, artık iki aylık periyotlarla çıkacağını duyurdu.

Derginin "Arkadaş Z. Özger: ‘Bir Gün Değişir Elbet…" dosya başlıklı yeni sayısı, şairin, “size bir gün mutlaka hü’yü anlatmalıyım” dediği 'hü'nün, yani Hüseyin Peker’in Arkadaş Z. Özger'i anlattığı yazı ile açılıyor. Dosyada "Gecikmiş Bir Tanışma İçin Merhaba Canım” başlıklı filmin yönetmeni Ulaş Tosun ile yapılan söyleşinin yanı sıra Arkadaş Z. Özger ile ilgili akademik bir çalışma da yapmış olan Onur Özdil'in "Sakalsız Bir Oğlanın Afili Tragedyası" başlıklı yazısı, Rojhat Turgut'un İsmet Tokgöz’ün “Çoklar Sokağında Bir Yalnız Arkadaşım Zekâi” adlı kitabına dair yazdığı yazı bulunuyor. Dosya ve dergi kapaklarındaki Arkadaş Zekâi Özger çizimleri ise Emin Dersim Tanlı imzası taşıyor. 

Yeni sayıda, Elif Nur Aybaş, 'Beden Olumlama Ritüellerine Sıkıştırılmış Bir Engelli Aktivizmi' başlıklı yazısıyla son zamanlarda büyüyen engelli aktivizmine hâkim olan liberal etkiye ve onun eksiklerine değindi, Fırat Karadaş da 'Kanlı Nigâr Oyununda Cinsiyet Etiketlerini Bozan Güçlü ve Fettan Kadın Tiplemesi' başlıklı incelemesiyle okurla buluştu. Dergide yer alan bir diğer inceleme ise David Mcnally’nin kaleme aldığı ve Tarık Bilir’in çevirdiği Rembrandt’ın “Dr. Nicolaes Tulp’un Anatomisi” tablosu üzerine. Ekim Deniz Akarslan, Timur Selçuk üzerine Mercan Selçuk ile söyleştikleri bir röportajla; Ulaş Töre Sivrioğlu ise "Bizans Felsefesi" başlığı ile dergi sayfalarında yer alıyor.

'POETİK VE POLİTİK OLARAK SENNUR SEZER ŞİİRİ' PANELİ, AĞUSTOS SAYISINDA

Sennur Sezer Ödül Töreni'nde “Poetik ve Politik Olarak Sennur Sezer Şiiri” başlığıyla gerçekleştirilen ve Deniz Durukan, İsmail Afacan ve Nilüfer Altunkaya’nın konuşmacı Nükhet Eren’in ise moderatör olarak katıldığı panelin içeriği de ağustos sayısında bulunuyor. Ağustos sayısında ayrıca Serdar Koçak, Önder Karataş, A. Nail Deniz, Nazan Şahin, Bahtiyar Kaymak, Osman Akbulut, Nur Karagöz, Medakse ve A. Zekâi Özger şiirleriyle; Rafik Schami , Fatih Parlak, Metin Turan, Popi Firtinidu ise öyküleriyle yer alıyor.

Yeni e, kitabevlerinin yanı sıra ginkokitap.com, emekkitap.com, babil.com, odakitap.com, eganba.com adreslerinden edinilebilir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)