Yeni Akit'ten ayrılan Dilipak: Ben sağcı ya da muhafazakâr değilim

Abdurrahman Dilipak, Yeni Akit'teki yazılarına son verilmesinin nedeni açıkladı: İktidara yakın bir kanal çevresinde bu görüşlerim tepki alıyordu, sonuç böyle oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Akit'te köşe yazılarına son verilen Abdurrahman Dilipak, gazeteden neden ayrıldığını açıkladı.

Gerçek Gündem'den Elif Ünsal'a konuşan Dilipak, "Seçime doğru gidiyoruz. Ben sivil kişiyim ve siyasi düşüncelerim de var. 5G ve aşı konusunda benim tavrım belli. Bu konularda da iktidarın içindeki belli bir lobinin görüşleri ile çelişen görüşlerim var. Bu ayrışma süreci Mc Kinsey ile başladı. İstanbul sözleşmesi, yolsuzluk, aile ve adalet konusunda itirazların vardı. Buna çevre, gıda, TransHumanizm gibi konularda farklı düşündüğümüz bir çok nokta ortaya çıktı. Tabi iktidara yakın bir kanal çevresinde bu görüşlerim tepki alıyordu. Sonuç böyle oldu" dedi.

Dilipak 'Türkiye’nin yakın tarihini ve 28 Şubat dönemini yaşamış muhafazakar bir yazar olarak ülkenin geldiği noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna, "Öncelikle ben, sağcı ya da muhafazakâr değilim. Geldiğimiz nokta, konjonktürel olarak da, dünya, bölge ve ülke olarak da çok riskli bir zaman, mekanda yaşıyoruz. Süreç olumlu yönde gelişmiyor. Bu ekonomik, sosyal, siyasal açıdan böyle maalesef" yanıtını verdi.

'YAZMAYA VE KONUŞMAYA DEVAM EDECEĞİM'

Dilipak, yazarlığa devam edip etmeyeceğiyle ilgili bir soruya da "Hayır daha çok yazacağım, konuşacağım. 14 Eylül’de Küçükçekmece 2 Asliye Ceza Mahkemesi'nde AK Parti davası var. Eylülün 15’inden sonra bu konuyu tekrar istişare edecek ve bir karar vereceğiz. Şimdilik habervakti.com’da pazartesiden sonra yazılarım çıkmaya başlayacak. Zaten kişisel web sitem dilipak.com adresinde benim yazılarım var. YouTube kanalım var, sosyal medyanın bütün mecralarında olacağım inşallah" ifadelerini kullandı. ( HABER MERKEZİ)