Yeni Akit yazarı: İslami Dayanışma Oyunları'na Diyanet ne der?

Konya'da yapılan İslami Dayanışma Oyunları sona erdi. Yeni Akit yazarı Ahmet Gülümseyen, "Yarı çıplak vaziyette kıyafetler mi dersiniz, istavroz çıkaran sporcular mı?" diye oyunlara tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit yazarı Ahmet Gülümseyen, İslami Dayanışma Spor Federasyonu (ISSF) tarafından 4 yılda bir düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları’nı 'İslami' bulmadı. Gülümseyen, "Adında İslam kelimesi bulunan ve ülkemizde gerçekleştirilen İslami Dayanışma Oyunları’nı, yapılış şekliyle caiz olup olmama konusunu Diyanet İşleri Yüksek Kurulu’na sorsanız acaba ne der?" diyerek eleştiride bulundu.

9-18 Ağustos tarihleri arasında Türkiye’nin ev sahipliğinde Konya’da yapılan organizasyon dün gece sona ermişti. 56 ülkeden 4 bin 200 sporcunun katılımıyla beşincisi düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları'nın kapanış seremonisine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da katılmıştı.

 

'GÖZLER, CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN’A ÇEVRİLDİ'

Oyunları köşesine taşıyan Yeni Akit yazarı Gülümseyen, "İyi niyet gibi gözüken oyunların kuralları ve yapılış şekline bakıldığında ise bazı branşlarda İslam ile bağdaşır yanının olmadığı görmek zor değil. Yarı çıplak vaziyette kıyafetler mi dersiniz, dövmeli veya istavroz çıkaran sporcular mı, yoksa kadın ve erkeklerin aynı ortamda (spor yapan-izleyenler) mi! İslam’ın şartlarına uymayan, Müslüman kimlikle bağdaşmayan ‘spor’ adı altında bir uygulama şekli…" ifadelerini kullandı.

Gülümseyen'in yazısından bir bölüm şöyle,

"Bakın, Gençlik ve Spor Bakanımız önceki gün yaptığı açıklamada, İslami Dayanışma Oyunları tarihinde bir ülkenin aldığı en çok madalya ile ‘oyunlar’ tarihinin en başarılı ülkesi olduğumuzu açıkladı. Dün olduğu gibi bugün de spor organizasyonların eksiksiz olarak başlaması ve devam etmesi için verdiği çaba için Sayın Bakanımızın hakkını teslim etmek gerekir. Kendisinin eleştirilmemizi zorunlu hale getiren husus ise, bu ve benzeri spor adı altında gerçekleştirilen organizasyonlarda gençler ağırlıklı olmak üzere vatandaşlarımızın milli ve manevi değerlerinin tahrip edilmesi. 

Şimdi gözler, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çevrildi. Oyunların, kural ve kaideleri açısından İslam ile bağdaşmayan yönlerinin, bu durumun ise toplumumuz manevi tahribatına neden olduğu gerçeği göz önüne alınarak, İslam ile bağdaşmayan mahiyette/bu şekilde olduğu takdirde, bir sonraki organizasyonlar katılmama kararı alındığını görmek isteriz.. Bu tür bir açıklama, sadece bizim değil, İslami hassasiyetten yana olan duyarlı kamuoyunun da beklentisidir…" (HABER MERKEZİ)