Yemen’de yardım izdihamı: 78 kişi hayatını kaybetti

Yemen’in Sana kentinde nakdi Ramazan yardımı dağıtımı sırasında yaşanan izdihamda 78 kişi yaşamını yitirdi, 150'den fazla kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yemen’in Sana şehrinde Ramazan Bayramı dolayısıyla yapılan nakdi yardım dağıtımı sırasında izdiham yaşandı. 78 kişi hayatını kaybetti, 150’den fazla kişi yaralandı. Olayla ilgili iki iş kişi gözaltına alındı.

AA’nın aktardığına göre, Husilerin kontrolündeki Sana'da bulunan Sevre Hastanesi Kurulu Başkanı Dr. Mutahhir Murşid, yerel basına yaptığı açıklamada, bir iş insanının nakdi yardım dağıtımı sırasında izdiham çıktığı bilgisini paylaştı. 

‘HAVAYA ATEŞ AÇILDI’ İDDİASI

Reuters haber ajansı, dokuz dolarlık (yaklaşık 175 TL) yardımı almak için yüzlerce kişinin bir okula akın ettiğini yazarken, Associated Press'e (AP) konuşan bir görgü tanığı, yardım dağıtımı için gelen kalabalığın artması üzerine Husilerin kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açtığını aktardı. Buna göre, mermilerden biri bir elektrik teline isabet ederek patlamaya neden oldu, bunun üzerine izdiham yaşandı.

Öte yandan, Sana'daki İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdulhalik el-Aceri de söz konusu yardım çalışmasının İçişleri Bakanlığı ile koordine yapılmaksızın gerçekleştirildiğini, bu nedenle iki iş insanının gözaltına alındığını açıkladı. Aceri, Sana'daki güvenlik güçlerinin bölgeye hareketinin ardından inceleme başlatıldığını kaydetti. (DIŞ HABERLER)