YAZARLAR

Duvar üç yaşında

Gazete Duvar üçüncü yılını da tamamladı. Adet yerini bulsun: Okurlara, mesai arkadaşlarıma, kardeş kuruluşlara teşekkür ederim.

Gazete Duvar üçüncü yılı da geride bıraktı.

“Gayret bizden, himmet okurdan” diye yola çıktık. Birinci yılı bitirirken, “Sözümüz baki, çabamız sürecek” dedik. İkinci yılın sonunda, “Bu yıl bu dağların karı erir mi” diye sorduk. Karın erimesini beklediğimiz için değil, dağına göre kar veriliyor madem, erimese de olur, yine doğru bildiğimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz demek içindi soru.

İktidar partisinin, devlet ajansı ve devlet radyo-televizyonu dahil, neredeyse bütün medyayı partileştirdiği ve partizanlaştırdığı ortamda işini iyi yapma çabasından hiç vazgeçmeden üç yıl geçirdik. Milyar dolarlarla oluşturulmak istenen enformasyon tekelinin sahiplerine pek de yaramadığını, 31 Mart yerel seçimi ve 23 Haziran İstanbul seçiminde gördük. Para ve siyasal güç her el pilav yemezmiş, beraber gördük.

Öncelikle teveccühlerini, kimi överek kimi eleştirerek, esirgemeyen okura teşekkür borcumuz var. İzninizle, şahsi konuşacağım: Mesai arkadaşlarım ağır meslek yükünün yanı sıra bir de beni yük olarak çekiyor. Onlara teşekkür borcum ödenir gibi değil. Ayrıca, işsiz meslektaşlarıma, adli-idari tehdit altındaki meslektaşlarıma, cezaevlerindeki meslektaşlarıma mahsus selam ederim.

Medya bedesteninde işini düzgün yapmak için çırpınan kurum ve kuruluşlar var bir de. Varlıkları ve çabaları her tür teşekkürü hak ediyor.

Partileştirilmiş ve partizanlaştırılmış medya devleri çürüyüp giderken, az imkanla düzgün ve çok iş yapmaya çalışan kuruluşları elbette rakip değil refik olarak görüyoruz. Hepsinin şansı, yolu açık olsun.

Gerçekçi olmalıyız, şehrimizin, ülkemizin, bölgemizin, kıtalarımızın, gezegenimizin hali hal değil. Ufuk pek parlak görünmüyor. Amenna. Fakat sızlanma zamanı değil çalışma zamanı. Bu yıl da doğru bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz; bekleriz, efendim.