YAZARLAR

Ümmete muhabbet bir başka

Bu halimizle, değil Ortadoğu ve Arap âlemine bulaşmak, ülkeyi Kamçatka Yarımadası civarında bir yerlere taşımamız çok daha isabetli olacak. Ne zavallı halde olduğumuzu ve baştan ayağa tedaviye acil ihtiyacımız bulunduğunu kavramak için, aktaracaklarımın çıktısını alıp doktora giderken yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederim.

Meşhur “Medine Müdafii” Fahreddin Paşa’yı pek hayırla anmadığı anlaşılan bir Arap diş hekimi, gürültü koparmaya aday bir tweet attı. Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı da bunu paylaşıverdi. Ve gürültü koptu. Almanya’da yaşayan Iraklı, paşa için, Medine halkını zorla sürdü, şehirdeki “kutsal emanetleri” ve Mahmudiye Kütüphanesi’ndeki elyazmalarını çaldı, dedi. Bunlarla da yetinmedi, aynı tweet’te, olayları bugüne bağlamaya kalktı. “İşte,” dedi, “Erdoğan’ın ataları ve Müslüman Araplarla olan tarihleri.” Sanırım vaktiyle oralarda hüküm sürmüş Osmanlı egemenliğinden pek hoşlanmıyor.

Bu tür durumlar laboratuvar işlevi görüyor. Aşağıdakileri okuyunca, “Türkiye’nin Ortadoğu’daki konumu” veya daha açık söylersek, Türk olmayan Müslümanların, özellikle Arapların bize ne gözle bakmakta oldukları ve bizim bu bakıştaki derin şüphe ve hattâ düşmanlığı pekiştirmek için yalnız “doğal” diye nitelenebilecek dürtülere sahip bulunmakla kalmayıp ayrıyeten nasıl didinmekte olduğumuz, bütün bu bağlamlarda, Ahmet Davutoğlu’nun başımıza musallat ettiği Panislâmist saçmalıklar, “Ümmet’in liderliği”ne taliplik vs. hakkında bol bol düşünme fırsatı bulacak, varacağımız sonuç karşısında coşkuya kapılacaksınız: Peygamber ırkçılığı yasaklamış, ama Türklere serbest! Ya! Psikoloji deneyi mahiyetindeki bu hadiseye tanık olarak edineceğiniz bilgiler de yanınıza kâr kalacak.

Bu halimizle, değil Ortadoğu ve Arap âlemine bulaşmak, ülkeyi Kamçatka Yarımadası civarında biryerlere taşımamız çok daha isabetli olacak. Ne zavallı halde olduğumuzu ve baştan ayağa tedaviye acil ihtiyacımız bulunduğunu kavramak için, aktaracaklarımın çıktısını alıp doktora giderken yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederim. Röntgen, MR, PET filan, hepsinin yerine geçecektir.

BAE’li bakana cevap yetiştirme kervanına Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından İbrahim Kalın’ın da katıldığını, “Ne pahasına olursa olsun Başkan Erdoğan’a saldırmak yeni moda mı oldu?” diye sorduğunu araya sıkıştırayım. Başdanışman, “Türklerle Arapları tekrar karşı karşıya getirmeye” çalışanlardan yakındı.

Daha çok mesajın ilk sahibini değil BAE bakanını hedef alan mesajları yazım güzelliklerine dokunmadan, isim vermeden aktaracağım: sahipleri hepimiziz.

GERİ GELİYORUZ, ARSCHLOCH!

Arap’ın Türkçe küfrü anlamayacağını düşünen biri ilk sözü almış, İngilizce yazmış, “Sen İngiliz Lawrence’tan daha Lawrence’sın,” diyor. “Batı’nın köpeği!” Aynı kimse, Almanca’ya da geçerek, tweet sahibi şahsın “muazzam bir Arschloch” (Almanca’da “g.t deliği” anlamına gelen yaygın küfür) olduğunu belirtiyor.

Küfürbaz olmayan bir kullanıcı, yaklaşım sunuyor: “Sana Bir MÜJDE vereyim Çocuk OSMANLI Geri Geliyor ve sen ERDOĞAN a biat edeceksin ama Korkma Biz Senin ve Efendilerin Gibi Değil ADALET ile Muamele Edeceğiz”. Bu bağlantının iç rahatlatıcı etkisi başka mesajda açıklanıyor: “…Osmanlı İmparatorluğu hiç bir zaman yönettiği yerlerde adaletsizlik yapmamıştır. Erdoğan adaletli gerçek bir liderdir.”

Yine İngilizce bir katkı: “Erdoğan’dan bahsederken abdest al. Siz İngiliz kraliyet ailesinin kölelerisiniz.” Türkçesi de var: “Tayyip Erdoğan’ı o pis ağzına alma sakın bir daha”. Sarf edilen kelimeye göre gösterilecek hürmet bahsinde bir hiyerarşi var sanki: “senin gibi ingiziliz köpekleri, TÜRK kelimesini ağzına bile almasın, alırken ağzını sil, din tüccarı yobazlar, mide bulantısı”. Erdoğan-sever ile yobaz-sevmez’in Arap’a karşı yekvücut oluşunun mazbut anıtları. “Turk leri agzina alirken uç Gulhu bir Elham oku. Tasmasi baskalarinin elide olan canli…”

Şunu çevirmeden aktarmak zorundayım: “Shut the hell ur bullshit mouth you faithless devilish dog sold his soul and body to israel & Usa. Bum nugget imposter.!!” Yazar burada ruhunu ve bedenini İsrail ile ABD’ye satmış inançsız şeytanî köpeklerden sözediyor. Bir başka -küfürsüz- mesajda da, Arapların vaktiyle kendilerini “Batı’ya sattığı”, bugün de aynı şeyi yaptığı, tarihin tekerrür ettiği belirtiliyor.

Bir başka kişi, -herhalde diş hekimini değil- BAE’li bakanı Ortadoğu’da göreve çağırıyor: “Medineyi son kurşununa kadar savunmuş birisi fahreddin paşa. Ondaki cesaretin zerresi sende ise kudüsü savun. puşt”.

KİMİN KÖPEĞİ, KİMİN UŞAĞI?

Bakanı kınarken öbür Arapları tenzih eden, Arap dünyasındaki sınıfsal meselelere ışık tutan nazik mesajlar: “Ulan tipitip, senin gibi ingiliz köpekleri arapları temsil edemez, korumalarında yaşadığınız ingilizler[in] bile sizi halkınızın hışmından kurtaramayacağı günler yakındır”. Ve: “hassiktir lan orospu çocuğu. yakında kendi halkın seni gırtlağından tavana asacak miky mouse kılıklı şopar seni”. Bir başka mesajda ise, “Amerikanın köpekliğini yapanlar” ile hesabı halkın değil çok daha güçlü bir iradenin göreceğine işaret ediliyor: “Allah bunun da hesabını soracaktır elbet”.

Adamın kimin köpeği olduğuna dair tartışma bir türlü sonuca bağlanamıyor, İngilizlerin mi Amerikalıların mı derken: “Siz Araplar hep mi kansız ve pisliksiniz tayip ümmetin lideri ne dil uzatmaktan vaz geçin israil köpekleri.” Bir mesajda da adam hem “Yahudi köpeği” hem de “İsrail’in çocuğu” olarak geçiyor. “Yahudinin köpeği ve hizmetkarısınız siz pis çöl bedevisi insanlıktan nasiplenmemiş çöl köpeği ama bir gün size sırttan vurmak neymiş göstereceğiz kahpesiniz”. Ayrıca “siyonist köpek” versiyonu ve onun “fucking zionist dog” çeşitlemesi de var. Bu da bir çözüm önerisi: “Old British new USA bulldog Zayed”. Köpeğin cinsine kadar tarif ettiğine göre bunu ciddîye almalı. Ancak bir mesajda da köpek yerine domuz deniyor ki, bu beni aşıyor.

Devam: “Filistinlilerin kanlarında bozulacaksınız keşke bizim kadar yürekli ve cesaretli olsanız..O peygamberki yüzünuze tükürecek Allahın izniyle sizin gibi yahudi usaklarinin”. BAE Dışişleri Bakanı’nın peygamberle karşılaşacağını düşünmek ilginç! Adamın şu ana kadar uşağı olduğu efendiler: İngilizler, İsrail, ABD. Bizim Filistinliler konusundaki cesaretimize dair bilgi bana ulaşmadı.

HERKES WILL FUCK YOU!!

Devam: “sen şeytan mısın MÜSLÜMAN mı? Filistin’in yanında olacağınına TERÖRİST İSRAİLİN yanında yer alıyorsun. Vicdanına sor ŞEYTAN MIYIM ??” Filistin nasıl Fahreddin Paşa tartışmasının eksenine oturdu, sormuyoruz: “Haysiyetsiz onursuz hiristiyan ve yahudi uşakları sizi pezevenkler. Filistine zulmedenlere tek kelime etmeyin topunuzun amk.”

Kullanıcı adında “Osmanlı” bulunduran bir şahıs, Fahreddin Paşa ve Tayyip Erdoğan’a laf eden Arap’a, Ebu Cehil ve Ebu Lehep’le aynı soydan geldiğini başına kaksa, “onlarla övünüyor musun?” dese ne halt edeceğini soruyor. Devamından anladığımıza göre peygamber ırkçılığı yasakladığı için bunları yapmıyor. Sonra şöyle soruyor: “Amerikan uşağı olmak için dininizden vazmı geçeceksiniz?” Fakat mesele uşaklıkla kalmıyor, casus Lawrence’ın Arap kıyafetiyle fotoğrafını paylaşıp, “İşte senin dostun ve baban !!!” diyen, “bu da senin atan” diyen de var. Anaya ancak dolaylı olarak dil uzattığı için bu mesaj sahibini bizim ölçülerimizde nazik sayabiliriz. Fakat tabiî bu nezaket yaygın ve kalıcı değil: “you are disgrace son of a bitch fuck you go suck trumps dick bastard go suck netanyahus dick bae people are fucking bastard of lawrence”. Üstelik, Ebu Cehil konusunu da herkes es geçmiyor: “Ebu cehilin torunu zayed.sen git efendilerine israi[l] ile abd ye yalakalık yap.Allahın kılıcını 1.000 yıl sallayan türklere laf söylemek senin gibi itin haddi değil”. Nitekim, peygamber ırkçılığı tam da yasaklayamamış galiba: “Gel olum gel!!! muck muck!!! arap arap arap. Geh geh!!! Kıskıskıskıs!!!!” Çünkü: “Alçaktiniz ve her zaman olçak olarak kalacaksiniz”, “Benim ejdadıma laf eden … köpek soyu kininizin sebebi belli it geldiniz it gidecekseniz dünyanın tüm servetine de sahip olsanız asla ama asla sade bir TÜRK vatandaşı kadar bile Aziz ve şerefli olamayacaksınız köpek soyları”, “…Arap halkı yurtseverliği bilmez. Eğitilmemiş ahali. İlkel ırk işte…”

Irkçıysam, sor hele niye! Arkasında ayyıldızlı kırmızı bayrak dalgalanan Kâbe resmini geçtik, bu bahse geldik: “Bu heriflere daha yüz verin siz. Kendi dindasina acimayan heriflerle bir yere gidilmez. Zorla irkci yaparlar insani.” Şu anda kim kime zorla ne yapıyor, anlaması kolay değil; fakat kimin kime ne yapmasının önerildiğini anlayabiliyoruz; Yazar bu bağlamda, BAE’li tweet’çinin dedelerine ilişkin bazı fantezilerini dile getiriyor: “Son of bitch Arab assgiver..all turks fuck your grand..grand daddys assholes..”

Trump ve Netanyahu’nun cinsel organlarının ağza alınması gerektiği ve Birleşik Arap Emirlikleri ahalisinin “Lawrence’ın s.tiğimin piçleri” olduğu iddialarını da içeren bu tezden sonra, tekrarlanan “İngiliz köpeği” sıfatı pek de hakaret gibi durmuyor. Sadece köpeğin sahibi konusundaki karmaşa artıyor: “Zayed çok güvendiğin amerikalılar , er veya geç bir gün seni s..ecekler ! O gün köpek gibi yalvaracaksın TÜRKİYE ye”. Köpek ile s..ilmek arasındaki bağlantı, nahoş bazı gazete haberlerini akla getiriyor. Araplara bu eylemin yapılacağı konusunda pek çok kullanıcı hemfikir. Hattâ bu maksatla Lawrence’ın mezarından kalkıp geleceği bile öngörülüyor: “Arab Lawrence will fuck you… Usa will fuck you… Uk will fuck you… İsrael will fuck you… it’s ok it’s ok for me…” Sonuncusu herhalde “rahatsız olmayın, işinize bakın” anlamında, bilemedim.

Bazı mesajları anlamakta zorlanıyorum. Bunlardan biri, adama “Osmanlı’dan sonra ne yaptınız?” diye sorulanı. Cevabı sanırım “valla önce biraz etrafı topladık” değildir. Arapların “Amerika’nın askeri” ve “Avrupalı söylemlerinin temsilcisi” olduklarını ileri süren bu mesaj, “Unutma, biz Türk’üz,” diye sona eriyor. Bu bilgiyle ne yapılacağı mesajda izah edilmiyor.

HAKİKATE DÜŞKÜNÜZDÜR

Küfre değil “bilgi”ye başvuran da var: “Vahabi Arapların Türklere karşı İngilizlerle saf tuttuğunu biliyor muydun?/Birinci Dünya Savaşı’nda bazı Araplar Müslüman topraklarını Britanyalılara verdiler, bugünkü İsrail ve Filistin dahil”. Veya: “Ya [Zayed] senin değil, ülken dahi kurulmamışken, Suudi Arabistan dahi yokken o topraklar OSMANLI MÜSLÜMAN TÜRK İMPARATORLUĞU idi. Dedeleriniz Medine’yi yıkmak isteyen İngilizlerle işbirliği yapmış Halifeye isyan etmişti, unuttun mu? Kral Abdullah’a sor sana gerçekleri anlatır!” Gerçekler konusunda son vuruşu bir başkası yapıyor: “Daha çok tarih okuman lazım”.

Bilgi ve hakikate düşkün bir millet olduğumuz için, konu haliyle “kutsal emanetler” ve başka değerli eşyanın çalınıp çalınmadığına geliyor: “İyi ki sizde kalmamış onları da . müslümanları sattığınız gibi. Kudüsü sattığınız gibi. Satardınız . bizde güvendeler”. Bu görüşe katılan başkaları da var: “Müptezel zayttt, kendinize mukayyet değilsiniz nerde kaldı mukaddes emanetlerimi koruyacaksınız ? batıya karılık yapmaya devam edin satılmış köpekler yatacak yeriniz yok”. Bu “Batı’ya karılık yapma” deyişi başka mesajlarda da karşımıza çıkıyor; belli ki sevilen bir motif. Fakat anlaşılan, “karılık” tahayyül edilebileceği şekilde yapılmamış: “Şayet bizim dedelerimiz gelip orda savaşıp sen ve atalarının kaderini değiştirmese ninelerenizin her birinin götünde bir İngiliz eli mevcuttu”.

Bu durumda “kutsal emanetler”in oradan alınıp buraya getirildiği doğru: “O Fahrettin paşa, ingilizler[le] işbirliği yapan dedelerine karşı kutsal şehri savunmuştur.bugünleride görecek kadar ileri görüşlü olduğu için(çünkü şimdi hem namusunuzu hemde şerefinizi zenginlikleriniz ile birlikte)düşmanın eline geçmemesi için istanbula göndermiştir.alles klaar?” (Sondaki Almanca laf, “tamam mı, anladın mı?” anlamında, “klar” tek a ile yazılıyor.)

Yani çalınmış mı bahis konusu eşya? Hayır: “BENİM ECDADINA HIRSIZ DİYEN OROSBU ÇOCUKLARI SİZ ALÇAK NAMUSUZ VE ŞEREFSİZDİNİZ..”

NASIL YAKMIŞ CANLARINI?

Bir İngilizce mesajda da nispeten aydınlatıcı sözler var: “Öyle yapmasaydı atalarınız onları, Müslümanları sattıkları gibi, Britanyalılara satardı.” Bu kimseye göre de Araplar İngilizlerin cinsel organına düşkün. “Müslümanları Batı’ya satmış”lar, “tıpkı bugün yaptıkları gibi”. Yazar, muhatabını “tarihi çarpıtmak yerine Filistin için birşeyler yapmaya” çağırıyor. İngiliz çüküne düşkün birilerinden ne bekliyor? Üstelik ona, “Şimdi Lawrence’ın kim, orospu?” sorusunu sorarken.

Şahsın seks işçisi mi onun çocuğu mu olduğu konusunda mesajcılar arasında anlaşmazlık var. “Orosbucocugu Amerikan köpekleri…” Ayrıca “eşcinsel kılıklı” olması konusu da var, ama onu şimdilik geçelim. Söz konusu karışıklık şöyle artırılıyor: “Muta nikâhından türeme onun bunun çocukları”.

Yani çalınmış mı bir şey? Şu mesaj yok yere şüphe doğuruyor: “vay be, Şanlı Fahrettin Paşa canınızı nasıl yaktıysa yüzyıl geçti hala havlıyorsun ingiliz köpeği”. İşler karıştı. Fahreddin Paşa niye canlarını yakmış olsun ki? Yoksa onları sürmüş falan mı? Şu mesaj fikir verir mi bize: “SİZİN GİBİ YAVŞAKLARA İYİLİK YARAMIYOR. EN İYİSİ, ADAM OLANA KADAR SİZİ ÇÖLÜN ORTASINDA BİR KAZIĞA BAĞLAYIP TOKAT MANYAĞI YAPMAK LAZIM”. Paşa herhalde böyle şeyler yapmış olamaz, değil mi?

SATILMIŞ ENTARİLİ

Bir mesajda, Ortadoğu’nun günümüzdeki meselelerine değiniliyor: “Haysiyetsiz şerefsiz siz köpekler lawrence torunlarısınız tipini s..tiğim adam ol bu gün orta doğu karışıksa binlerce insan ölmüsse 8 milyonluk yahudi 1.5 milyarlık müslüman alemine kafa tutuyorsa bu sizin eseriniz siz paranıza ve gawurlara güvenin biz allah’a güveniyoruz”. Tabiî bu durumda meseleyi niye paraya değil Allah’a güvenenlerin halletmediği sorulabilir, ama ortada çok soru var, daha fazla karıştırmayalım.

Tartışmayı edebîleştiren bir mesaja göz atalım: “bir Fahrettin Paşa’ya bakıyorum bir de sana.arada ne kadar büyük farklar var.kuklalardan oluşmuş bir sirkin palyaçosusun sen.” Fahreddin Paşa ile BAE’li diş hekimini karşılaştıran için kuklalardan oluşan sirkte palyaçoya rastlamak normal… neyse. Zaten kılık kıyafetle ilgili meseleler var: “SENİN GİBİ SATILMIŞ ENTARİLİLERİN İFTİRALARINI ÇOK GÖRDÜK İNŞAALLAH BİR GÜN BİR ÇUKURDA ÇENİNDE KIÇINA DEMİR BORU SOKARLAR SENİN GİBİ SATILIK DOMUZLAR İSRAİLİN DOMUZLARINDAN DAHA AŞŞAĞILIK BOKTANSINIZ.ORTADOĞUDA İKİ DÜŞMANIMIZ VARDIR BİRİ B.A.E. DİĞERİ İSRAİLDİR GÜN OLA HARMAN OLA”. Birleşik Arap Emirlikleri’ne bu özel statü niye verilmiş, anlayamadım, haberimiz yokken neler oluyor… Bir de, gün ve harman olunca ikisini de mi alacağız, yalnız birini mi, o belirsiz. Yalnız boru ile ne yapılacağı tarif edilmiş.

Nihayet, Ahmet Davutoğlu’na ithafen aktaracağım şu mesajla finişe geçiyorum: “Sizleri yıllarca barış ve huzur içinde yaşatan Türklere nankörlük edip sırtından vurdunuz ingiltere amerika ve israil uşağı oldunuz şunu unutmayın Allahın yer yüzündeki ordusu biz Türkleriz o emanetlere ancak biz sahip çıkarız sizlerin elinde olsaydı sahiplerinize geçerdi onlar”. Bu görüşü kısaca toparlayan, “zavallı bedevî”, “çöl maymunu” gibi özlü şairâne seslenişler de var: “Kanını si.timin çöl haydutu. Sen efendilerin Türklere ve Halifeye İngilizlerin desteğiyle isyan et sonra iftira at.”

Yıllarca barış ve huzur içinde yaşatmışsın, bıraksalar yine yaşatacaksın, herif artistlik yapıyor! En kısa mesajı aktarmak için en uygun yer burası: “Gavat”.