YAZARLAR

Conta rejimi!

İnsan, erkek olsun kadın olsun, hiç değilse conta değiştirmeyi bilecek. Diğer türlü çok eziyetli 'conta' rejimi!

Okul zamanlarındaki havuzlu musluklu problemlerin tam olarak niye öğretildiğini ev bark sahibi olunca anlıyorsun. Sahibi derken, 'ev sahibi olur gibi kira ödeyenler' dahil buna.  Hele hele, iki gönül bir olunca bile samanlık seyran olamayabiliyor. Kafanı soktuğun tek göz evin dahi eni sonu bir musluk problemi oluyor, bütçeni temsilen para havuzundan ya da havuzcuğundan boşalması gereken boşalıyor, her nefis bir gün tesisatçıyla tanışıyor...

Bu meslek gurubunu kıskanıyorum. Kendine ait özel bir felsefesi vardır çünkü tesisatçıların. Bir nevi 'tümden gelimci'dir o ve anahtar cümlesi şudur:

“Gompile değişmesi lazım bunun!”

Bir de kurumsal, sorma! Çatalıyla logo yaparak, evrensel meslekler gurubuna adını yazdırmış. Bakma kıçının açıklığına, para gani. Kıskançlıktan kudurmamak elde değil!

Musluk su sızdırır, çağırırsın ve altın günü kadar maliyet çıkarır. “Ama eve geldik!” der. Sanki tesisatı sırtlayıp götüreceğiz, tabii ki eve geleceksin!

“Gompile değişmesi lazım!”... Kentsel dönüşüme bizim evden başlayacak sanki. Umudum, bunlardan biri bir gün milli eğitim bakanı neyim olur. Sen o zaman gör çağ atlamayı. 'Gompile atlarığ!'

Misal, kardiyolog böyle yapıyor mu? Onunki de bir nevi tesisatçılık. Çırağı fazla o kadar. Bakıyor kalbe, gideri yoksa açıyor. Normal erkek ya da kadın olsa terk eder! Ama o insan! Neresi tıkalıysa orayı açıyor. O diyor mu:

“Bu nedir yav, bitmiş bu! Gompile değişmesi lazım bunun. Yarın bugün mideden atar bu, elimizi vurmuşken dalağı malağı da yenileyek, ikinci bi masraf olmasın!” diye?

Çalışırken izlemek de ayrı alem bunları. Conta değiştirirken uzay mekiği tamiri edaları! Bu arada, çatal da gözümüze gözümüze...

Tuhaf tuhaf solumalar... Burundan burundan, korku filmi efekti gibi: “Hımff...hımff!...” Musluğu mu sıkıyor, kendini mi boğazlıyor belli değil.

Yüzünde tuhaf mimikler... Misal, elinde İngiliz anahtarıyla çalışırken, dilini ısıranlar... Muhtemelen küfür etmemek için! Çünkü o cıvata oradan bir düşer, te Ümit Burnu'ndan çıkar! Yoksa İngiliz'in ne günahı var?

Mimiklerin en belirgini ya da bana denk geleni, bir gözü kısma!

Üç önemli sebep tespit ettim:

Dudağa monte cigaranın, dumanı kör etmesin diye! Aynı istikametteki gözün kısılması mantıklı.

İnce hesap belirtisi olarak bir gözü kısma. Kafada al ver yapıyor:

'Bahalım ne goparacaaz burdan... Ev saray yavrusu, muhit de on numara... Cukkayı gaptın Emin Ustaa!'

Cıvataya iş atma! Artık nasıl bir yokluksa?

İnsan, erkek olsun kadın olsun, hiç değilse conta değiştirmeyi bilecek. Diğer türlü çok eziyetli 'conta' rejimi!


Özkan Özgür Kimdir?

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun. 'Soğanın Cücüğü' adlı stand up gösterisi yapıyor. İletişim ve bireysel gelişim alanlarında danışmanlık yapıyor, eğitimler veriyor.