YAZARLAR

Gülfim Abla Köşesi: Falsız kalanlar korkmayın, yettim

Sevgilinizden yeteri kadar ilgi görmüyorsunuz diye üzülmeyin. Şu sıralar eşine karşı da ilgisiz. Genel bir durum yani.

Değerli okurlar, geçen hafta falsız kalanlar. Korkmayın, yettim bu hafta. Haydi soğumadan tüketin, sıcak sıcak. Buyurun:

Koç:

Güzelliğiniz dillere destan, zarafet sizde, zeka sizde, hiçbir derdiniz yok, paradan yana sıkıntınız yok, neşenize diyecek yok, oh bankadaki bütün parayı da çekip şimdi de bu tatil beldesine geldiniz. Bıraksalar dünyayı tek başına yöneteceksiniz. Ne güzel değil mi? Aileniz de sizi arasın dursun… İlaçlarınızı almazsanız olacağı o! Of şu manik dönemi bir atlatabilseniz.

Boğa:

Sevgilinizden yeteri kadar ilgi görmüyorsunuz diye üzülmeyin. Şu sıralar eşine karşı da ilgisiz. Genel bir durum yani. Mevsim geçişinden midir nedir. Ay pardon siz yoksa… Hii! Bilmiyor muydunuz? Hep unutuyorum.

İkizler:

Onunla mı olsam bununla mı olsam diye bir türlü karar veremiyor, hislerinizden emin olmadığınız için de kimseye açılamıyorsunuz. Aman iyi aynen böyle devam edin. Açılın da ikisi birden sizi reddetsin daha mı iyi? Hah, siz aynen böyle karar veremeyin işte güzel güzel.

Yengeç:

Çok fazla kaşımayın.

Aslan:

İster misiniz bu hafta her şey gönlünüzce olsun, hayatınızın aşkını bulun, paraya para demeyin, şöhret kapıları sizin için aralansın? İstersiniz tabi… He he he isteyin, isteyin.

Başak:

Yaşadığınız ilişkinin size zarar verdiğini düşünüyor ancak ondan ayrılırsanız da kimsenin size ilgi duymayacağını düşünüyorsunuz. Böyle düşünmeyin. Lütfen böyle düşünmeyin. Ne de olsa sizin de kendinize göre… Çekicilik denmezse de… Zeka… Değil de… Parasal açıdan da değil ama… Ya siz en iyisi gene öyle düşünün.

Terazi:

İşte benim stilim yarışmacılarından bir tanesi ile mukayese edileceksiniz.

Akrep:

Sağlığınız iyi, moraliniz yerinde, çevreniz tarafından sevilen bir kişisiniz, sizin sorununuz barınma ve gıda. Şu soğukları bir atlatabilseniz…

Yay:

Sevgili Yaylar için var olan yeteneklerini gösterme zamanı. Sizin içinse… Şey, siz yiyip içip yatın. Boşuna yorulmayın.

Oğlak:

İspinozgiller familyasından bir aile üyesiyle sürtüşeceksiniz.

Kova:

Evli Kovalar için güzel bir sürpriz, işi olanlar için terfi, sevgilisi olanlar için nefis bir hafta onları bekliyor. Sizin içinse… İşte onların fotoğraflarını beğenip duracaksınız, ne yapacaksınız başka?

Balık:

Hanife Hanım Teyze’nin küçük oğlunun burcunu okuyorsunuz. Ne alakası var? Lütfen kendi burcunuza gidin.


Not: Twitter’da @meltemparlak12 adresinden beni takip edebilirsiniz. Çok sevinirim. Oradan stand up gösteri tarihleri, annemin yaptığı kekleri ve bazı bilinmeyenlerimi paylaşıyorum (daha hiçbir bilinmeyen paylaşmadı). Herkese iyi haftalar.


Meltem Parlak Kimdir?

Psikoloji alanında İstanbul Üniversitesi’nde lisans, New York Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Şahika Tekand Stüdyo Oyuncuları ve Terry Schreiber Studio’da oyunculuk eğitimi aldı. 2004’te Bird-On-A-Cliff Theatre Company’s Woodstock Shakespeare Festival’de Romeo ve Juliet’te Juliet’i canlandırdı. Barda, Muhalif Başkan filmlerinde, Hatırla Sevgili ve Zoraki Başkan içinde olmak üzere çeşitli televizyon dizilerinde yer aldı. 2011’de Şaşaalı Şehir, 2013’te Gülfim Abla, 2014’te Gülfim Abla Yüzük Bekliyor, 2015’te Sen Dünkü Sen Olacak mısın? romanları yayınlandı. Senaryosunu yazdığı, yönettiği ve kadın başrol karakterini canlandırdığı ilk sinema filmi Koltuk yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli festivallerde gösterildi. Zaytung.com internet sitesinde editörlük ve haber spikerliği yapmıştır. MXC yarışma programı için mizahi metinler hazırlayıp seslendirmiş ve Bihaber programında yazarlık ve sunuculuk yapmıştır. 2015’ten beri Açık Mikrofon aktivitelerinde, Hatunlar Stand Up – Çok da Fifi ekibi ile stand-up yapmaktadır ve Evlenecek miyiz?adında tek kişilik bir gösterisi bulunmaktadır.