Yavru köpeği işkence ederek öldürdü, barınakta çalışma şartıyla serbest bırakıldı

Kırklareli'nde "Köpük" isimli yavru köpeği işkence ederek öldüren Fatih Bücekler, haftada iki gün barınakta hayvanlarla ilgilenmesi koşuluyla serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kırklareli Coştur İşhanı’nda Fatih Bücekler isimli şahıs 27.03.2023 tarihinde 2 aylık sahipli bir köpeği dakikalarca işkence ederek öldürdü. Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alınan Bücekler, suçlamaları kabul etti.

İfadesinde psikolojik sorunları olduğunu ileri süren Bücekler, "Psikolojim bozulduğu için üvey annemin kullandığı haplardan bir tane içtim. Üzerime atılı suçlamayı kabul ediyorum. Ben yanlış bir şey yaptım. Dışarıda beni bekleyen bir sürü insan var. Ben Kırklareli'nde yaşayamam. Beni burada yaşatmazlar. Tedavi olmak istiyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Ben bir canı öldürdüm. Bunun telafisi olmadığını da biliyorum. Tedaviye de başvuracağım, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmayı talep ederim" dedi.

TUTUKLANMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Bücekler, tutuklanma talebiyle Kırklareli Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Hakimlik, "delillerin büyük ölçüde toplandığı, dosyada karartılacak bir delilin bulunmadığı, şüphelinin kaçma şüphesinin adli kontrol hükümleri ile bertaraf edilebileceği, bu aşamada tutuklama talebinin ölçülü olmadığı" gerekçesiyle Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tutuklama talebinin reddine karar verdi.

Bücekler hakkında yurt dışı çıkış yasağı veren hakimlik, Kırklareli Belediyesi Merkez Hayvan Barınağı'nda pazartesi ve perşembe günleri mesai saatleri dahilinde bir saatten az olmamak kaydıyla barınak sorumlusu gözetiminde hayvanlarla ilgilenmesi suretiyle şüphelinin adli kontrol altına alınarak serbest bırakılmasına karar verdi.

KÖPEĞİN SAHİBİ: ÖLÜSÜNÜ ELİNDE TAŞIDIĞINI GÖRDÜM

Köpük isimli köpeğin sahibi Tufan Süngü ise ifadesinde olayı şöyle anlattı:

"27.03.2023 günü sabah işyerimi açmak üzere Coştur İşhanı'na gittim. Bakım ve beslenmesini üstlendiğim karnesi olan 2,5 aylık köpeğimin ölüsünü iş hanının alt katındaki havuzun girişinde buldum. Köpeğimin başına ne geldiğini öğrenmek için iş hanı yönetiminden kameralara bakmak için ricada bulundum. Kamera görüntülerini izlediğimde iş hanı içerisindeki bir derneğe geliş gidiş yapan Fatih isimli şahsın köpeğimi dakikalarca dövdüğü, eziyet ettiği ve sonunda öldürdüğü, ölüsünü de elinde taşıdığını gördüm. Şahsı bulup neden yaptığını sorduğumda 'ruhsal sıkıntılarım var, köpek o anda bana köpek gibi gelmedi' dedi. Benim karnesi olan köpeğimi işkence ve eziyet ederek kasten öldüren ismini sonradan öğrendiğim Fatih Bücekler isimli şahıstan davacı ve şikayetçiyim."

'HAYVANLARIN RAHATÇA ÖLDÜRÜLEBİLECEĞİ BARINAKLARDA BU ŞAHSIN ÇALIŞTIRILMASI KABUL EDİLEMEZ'

Mahkemenin kararını değerlendiren Hayvan Hakları İzleme Komitesi'nden avukat Hacer Gizem Karataş, "Hayvan hakları savunucusu avukatlar olarak suçun öngördüğü hapis cezasının alt ve üst sınırlarının çok az olması ve üç yılın altındaki hapis cezalarının ertelenmesi sebebi ile cezasızlığın artarak devam edeceği konusundaki uyarılarımızda haklı olduğumuz ne yazık ki bir kez daha görüldü. Konya’da gördüğümüz gibi hiçbir denetimi olmayan, belli saatlerde ziyarete açık olan ve kapalı kapılar ardında rahatça hayvanların öldürülebildiği barınaklarda bu şahsın çalıştırılması kararı kabul edilemez" dedi.