Yaşar Kemal Kültür Evi'nin elektriği yedi yıldır kesik: Elektriği kebapçıdan çekiyoruz

Halk şairi Seyfi Metin, Yaşar Kemal Kültür Evi'nde yedi yıldır elektrik olmadığını söyledi. Duruma tepki gösteren Metin, "Program yaparken elektriği yan taraftaki kebapçıdan çekiyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Yaşar Kemal'in 2013 yılında açılışını kendisinin yaptığı Hemite Yaşar Kemal Kültür Evi ve parkının elektriği yedi yıldır kesik.

Duruma tepki gösteren halk şairi Seyfi Metin, "Bir dönem azaydım ilgili yere bizzat bilgi verdiğimiz halde alamadık. Program yaparken yan taraftaki kebapçıdan rica minnet elektrik çekiyoruz" dedi. 

ANKA'nın haberine göre, köy sakinlerinden halk şairi Seyfi Metin şöyle konuştu:

"Dünyaya ün salmış bir kişi olarak adına düzenlenmiş olan bu parkta Yaşar Kemal'in elektriği kesiliyor. Neden kesiliyor? Böylesi bir yerin, böylesi bir anıların böylesi bir büyük adamın, gelen misafirler gelen konuklar adına düzenlenen şenliklerde cereyanı başka yerlerden kullanıyoruz parasını vererek. Nedir bu, bunun cezası nedir, bu kime yapılıyor?"

'BÜTÇEMİZ YOK'

Elektriği kesilen Yaşar Kemal Kültür Evi'nin kullanım hakkının 2019 yılında İl Kültür Müdürlüğü'nden alınıp köy muhtarlığı tüzel kişiliğe devredildiği öğrenildi. Muhtarlığın bütçesi olmaması nedeniyle elektrik aboneliği yapılamadı ve elektrik açılamadı. Sadece suyu akan Kültür Evini ziyaret için gelenler elektrik olmadığı için sadece gündüz içeri girebiliyor. (KÜLTÜR-SANAT SERVİSİ)