Yarı otomatik ofsayt sistemi geliyor

TFF, Trendyol Süper Lig'in ikinci yarısından itibaren yarı otomatik ofsayt sisteminin getirileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yaklaşık 10 milyon euro yatırımla bu sezonun ikinci yarısından itibaren yarı otomatik ofsayt sistemini devreye alacak.

TFF, yarı otomatik ofsayt sisteminin uygulamaya koyulacağını şu ifadelerle duyurdu: "Dijital hakem atama sistemi, gözlemcilik ve mentorluk yapısının değişimi, Hakem Akademisi ve Avrupa'dan alanında en iyi hakem hocaları ile düzenlediğimiz eğitim ve gelişim programlarının yanı sıra Trendyol Süper Lig kulüplerimizin VAR ve hakem kararlarına ilişkin Merkez Hakem Kurulu'na itiraz ve bilgi talebinde bulunmasının önünün açılması ve yaklaşık 10 milyon euro yatırımla bu sezonun ikinci yarısından itibaren devreye alacağımız yarı otomatik ofsayt sistemi futboldaki rekabetin dengeli bir şekilde gerçekleşmesine imkan sağlayacak vizyon projelerimiz arasında yer almaktadır."

 

'KAOS ORTAMINI KÖRÜKLEYEN AÇIKLAMALARI ÜZÜLEREK TAKİP EDİYORUZ'

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Trabzonspor maçının ardından hakemi eleştirmiş, Trabzonspor da yaptığı karşı açıklama ile Özbek'in iki sezondur hakemleri baskı altına aldığını ve maç skorunu hakemlerin belirlediğini savunmuştu. Beşiktaş ise Pendikspor beraberliğinin ardından TFF'den VAR kayıtlarının açıklanmasını talep etmişti.

Kulüplerin yaptığı açıklamalara karşılık veren TFF, "Türk futbolunda uzun yıllardır çözülemeyen kronik sorunlara odaklandığımız ve Avrupa'da sportif başarılar elde ettiğimiz bu süreçte Trendyol Süper Lig'in henüz ikinci haftası geride kalmışken futbol ailemizin mensupları tarafından sosyal medya, yazılı basın ve televizyonlar aracılığıyla Federasyonumuzu ilgilendiren konularda yapılan, kaos ortamını körükleyen açıklamaları üzülerek takip ediyoruz" dedi.

YARI OTOMATİK OFSAYT SİSTEMİ NEDİR?

Oyuncuların vücutlarındaki 29 farklı nokta aynı anda takip edilecek ve stadyumun farklı noktalarına yerleştirilmiş 12 özel kamera ile futbolcuların bir saniye içerisindeki 50 hareketi kaydedilecek. 

Yarı otomatik ofsayt sistemi ilk olarak 2022 Dünya Kupası'nda denendi. VAR'a rağmen çözülemeyen ofsayt sorununun, FIFA'nın yeni getirdiği bu sistem ile aşılması amaçlandı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler tff ofsayt