Yarı finalde tur Dolmabahçe'deki rövanşa kaldı

Geçen hafta Süper Lig'de Beşiktaş'a 2-0 mağlup olan Ankaragücü, bu defa rakibini Türkiye Kupası yarı final ilk maçında sahasında ağırladı. Maç 0-0 sona erdi, turu rövanş maçı belirleyecek.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçen hafta Süper Lig'de karşılaşan Beşiktaş ve Ankaragücü, 2-0'lık maçın ardından bu defa Türkiye Kupası yarı final ilk maçında karşı karşıya geldi.

Eryaman Stadı'nda oynanan karşılaşmada Beşiktaş teknik sorumlusu Serdar Topraktepe ilk 11'de biri zorunlu 2 değişikliğe gitti.

Sakatlığı bulunan genç oyuncu Serkan Emrecan Terzi'nin yerine Umut Meraş, MKE Ankaragücü karşısında ilk 11'de görev aldı. Topraktepe, kalede ise Ersin Destanoğlu'nu yedeğe çekip sakatlığı düzelen Mert Günok'u görevlendirdi.

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu da bu maçta kadrosunda 2 değişiklik yaptı. Ligdeki Beşiktaş maçının 11'inde oynayan Kazımcan Karataş ile Ali Kaan Güneren yedek kulübesinde yer alırken, bu isimlerin yerine Atakan Çankaya ve Flips forma giydi. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı iyileşen kaleci Ertaç Özbir ise 50 gün sonra maç kadrosuna dahil edildi.

MKE Ankaragücü taraftarı, karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi. Sarı-lacivertli taraftarlar, 20 bin 500 kapasiteli stadın tamamını doldurdu. Beşiktaş taraftarı ise maçı statta izleyemedi. Bu sezon lig maçında deplasman tribününde takımını destekleyebilen siyah-beyazlı taraftarlar, İl Spor Güvenlik Kurulu kararı gereği kupa maçında yer almadı.

Maçtan dakikalar...

15'te Ankaragücü'nden Ali Sowe'un attığı gol, VAR incelemesinin ardından ofsayt nedeniyle iptal edildi. 

İki takım da karşılıklı ataklardan sonuç alamadı, maç 0-0 bitti. 

Beşiktaş ve Ankaragücü, 7 Mayıs'ta Dolmabahçe'de final için karşı karşıya gelecek.

(SPOR SERVİSİ)