Yargıtay'dan Eda Nur Kaplan kararı: Beraat kararı bozuldu

Annesine not bırakıp ardından da intihar eden Eda Nur Kaplan'a cinsel saldırıda bulunmak suçlamasıyla yargılanıp serbest bırakılan sanıklardan biri hakkındaki karar Yargıtay tarafından bozuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara’da bir apartmanın 15. katından atlayarak yaşamına son veren Eda Nur Kaplan'a cinsel saldırı suçuyla yargılanan 2 kişi hakkında verilen beraat kararı Yargıtay tarafından bozuldu. 

Cinsel saldırı suçlamasıyla yargılanan iki sanık, yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle serbest bırakılmıştı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı sanıklardan Mehmet Ardıçoğlu ile ilgili beraat hükmünün bozulması yönünde talep geldi.

Kaplan, 7 Ağustos 2021'de Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Alacaatlı Mahallesi'ndeki bir apartmanın 15. katından atlayarak yaşamına son vermişti.

Kaplan, intihar etmeden önce ise annesine, “Anne küçük kızın bazı şeylere dayanamıyor artık. Kızını çok harcadılar. Hakkımı yerde bırakmayın lütfen" mesajını gönderdi.

Kaplan'ın ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında intiharından bir hafta önce kendisine cinsel saldırıda bulunduklarını ileri sürerek şikayette bulunduğu Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu gözaltına alınıp tutuklandı. (HABER MERKEZİ)