Yargıtay temsilcisi de 'dezenformasyonla mücadele' teklifini eleştirdi: Kanun tekniği açısından sıkıntı

Meclis Adalet Komisyonu’nda kabul edilen 'dezenformasyon yasası' teklifini eleştiren Yargıtay temsilcisi İhsan Baştürk, teklifin kanun tekniği açısından sıkıntı yaratabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti ve MHP’nin “dezenformasyonla mücadele” olarak nitelendirdiği basın kanununda değişiklik yapılmasına dair teklif Meclis Adalet Komisyonu’nda kabul edildi. Tartışma yaratan 29. maddeye, komisyondaki görüşmelere Yargıtay temsilcisi olarak katılan 8. Ceza Dairesi üyesi İhsan Baştürk de karşı çıktı.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, Baştürk, bu maddenin sakıncasını, “Tasarıda suç olarak nitelendirilen konuların yüzde 99'u basın yoluyla işlenir ve bunun ağırlaştırıcı neden sayılması kanun tekniği açısından sıkıntı yaratır. Kamu barışını bozma gibi bir kavramın yargı tarafından uygulanmasında tartışmalar çıkabilir. Ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ile ilgili bilginin ne olduğunun belirlenmesi güçlük arz eder” diye anlattı.

'BOŞ HİKAYE ANLATTIN'

Teklif sahibi MHP'li Feti Yıldız ile AKP'li Ahmet Özdemir ise Yargıtay üyesi Baştürk'e bu sözleri nedeniyle tepki gösterdi. Yıldız, Baştürk'ü, “suç felsefesi yapmakla” suçladı. Özdemir de, “Boş hikaye anlattın, afaki değerlendirme yaptın” dedi. (HABER MERKEZİ)