Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısından partilere 'Türkiye Başsavcılığı' ziyareti

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Meclis’te bulunan bazı siyasi parti gruplarını ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Meclis’te bir dizi ziyarette bulundu, bazı siyasi parti gruplarını ziyaret etti. Ziyaretin gündemi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, ‘Türkiye Cumhuriyeti Başsavcılığı’ olarak yeniden yapılandırılması önerisi oldu.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Türkiye Cumhuriyeti Başsavcılığı’ olarak yeniden yapılandırılması önerisinde bulunmuştu. Akarca bunun gerekçesini, “Karşılaştırmalı hukukta genellikle ülke başsavcılığı sistemi mevcut olup, adli makamlar arasındaki denkliğin de tesisi gerekir. Yapılacak soruşturmalarda, devletin ilgili kurumlarıyla işbirliği yapılması önemli olduğu gibi, yabancı ülkelerin adli makamlarıyla da üst düzey koordinasyon ve adli yardım sağlanmalıdır” sözleriyle açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un henüz düşünce aşamasında olduğunu söylediği öneriyle ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin bir dosyayla Meclis’te bulunan siyasi parti gruplarına ziyarette bulundu. Edinilen bilgiye göre Şahin geçtiğimiz haftalarda AK Parti, MHP ve CHP’ye elinde bir dosyayla ziyarette bulundu. Şahin en son bugün de İYİ Parti grubunu ziyaret ederek Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Edinilen bilgiye göre Türkiye Başsavcılığı için hem anayasa hem de yasalarda değişiklik gerekiyor. Görüşmelerde bu değişiklik önerisinin bir an önce değerlendirilip hayata geçmesi istendi.

Anayasa değişikliğinin referandumsuz Meclis’ten geçmesi için 400 milletvekilinin kabul oyu vermesi gerekiyor. (DUVAR)