Yargıda rüşvet iddiasıyla gündeme gelmişti: Sidar Demiroğlu görevden alındı

Başsavcı İsmail Uçar’ın HSK'ya ilettiği, adliyedeki “rüşvet ve usulsüzlük” iddialarını içeren dilekçesinde adı geçen yargıç Sidar Demiroğlu'nun görevden uzaklaştırılmasına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar'ın Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) şikayetiyle başlayan yargıdaki dilekçe savaşlarında yeni bir gelişme yaşandı.

Halk TV'nin haberine göre HSK Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişlerince hazırlanan rapor doğrultusunda 21. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sidar Demiroğlu görevden uzaklaştırıldı.

Başsavcı Uçar’ın dilekçesinde Hakim Demiroğlu’nun, usulsüz erişim engeli kararları yanı sıra uyuşturucu ticareti yapmakla suçlanan kişilerin tahliyesini sağladığı öne sürülmüştü.

Ne olmuştu?

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın kendi görev yaptığı İstanbul Anadolu Adliyesi’nde para karşılığında erişim engelleme ve tahliye kararları verildiği iddialarından bahsettiği HSK’ya şikayet mektubunda adı geçen yargı mensupları hakkında HSK tarafından soruşturma başlatılmış ve üç müfettiş görevlendirilmişti.

Bir yıldan uzun süre İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimi olarak görev yapan Demiroğlu, 1 Eylül 2023’ten itibaren İstanbul Anadolu 21. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yapıyordu.

Uçar, dilekçesinde bazı şüpheli bulduğu tahliye kararlarının altında dönemin İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimi Demiroğlu’nun imzası olduğunu belirtmişti.

Başsavcı Uçar’ın HSK’ya sunduğu dilekçenin Gazeteci Timur Soykan’ın haberi ile gündeme gelmesi sonrası Demiroğlu da HSK’ya Uçar ile ilgili ihbarda bulunmuştu. Demiroğlu, Başsavcı Uçar’ın bir dizi şaibeli ilişkisinin olduğunu öne sürmüştü.(HABER MERKEZİ)

Etiketler Sidar Demiroğlu HSK