Yapay zekayla Putin filmi çektiler

Polonyalı yönetmen Patryk Vega'nın "Kremlin liderinin hikayesine yakın bir bakış" sözleriyle nitelediği filmin, 26 Eylül'de gösterime girmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hayatını konu alan ve yapay zeka teknolojisiyle hazırlanan film tartışma yarattı. 26 Eylül'de 35 ülkede gösterime girmesi beklenen 'Putin' adlı filmin Polonyalı yönetmeni Patryk Vega, Rusya liderinin 'kişisel anlarına' yer verdiğini söyledi.

"'Putin' sadece bir film değil. Bu, çağdaş politikanın en tartışmalı isimlerinden birinin amaçlarını ve eylemlerini anlamaya yönelik küresel bir arayışa bir yanıt" diyen Vega'nın Ukraynalı film yapımcılarıyla da iş birliği yaptığı belirtildi. Yönetmen, "Film, günümüz dünyasına hakim olan korku ve belirsizliği hafifletmeyi amaçlıyor" ifadelerini kullandı.

 

Vega'nın "Kremlin liderinin hikayesine yakın bir bakış" olarak nitelediği, filmin 3 yıllık bir çalışmanın sonucu olduğu aktarıldı. Filmin fragmanında, altında kirli bir bezle resmedilen Putin'in Boris Yeltsin'e 'meydan okuduğu' görüldü.  

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler yapay zeka putin rusya