Yapay zekayla İmamoğlu videosu yaptılar: Rakibimiz sahtecilikte bir şey deniyor

Sosyal medyada İmamoğlu'nun sesinin yapay zekayla değiştirildiği videolar yayıldı. Murat Ongun Tepki gösterdi: Rakibimiz sahtecilikte bir şey deniyor! Sahte otobüs, sahte dron, sahte vatandaş...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yerel seçim yaklaşırken, yarışın en sert geçeği İstanbul'da yürüyen merdiven sabotajları, sahte 'otobüs bozuldu' videolarının ardından şimdi de yapay zeka marifetiyle oluşturulan sahte Ekrem İmamoğlu videosu ortaya çıktı. 

Dün, bazı X (Twitter) hesaplarından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Ekrem İmamoğlu imzasıyla sunulan bir 'metro' videosu paylaşıldı. Videoda bir öğrencinin arıdndan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "Vatandaşlarımız evine, okuluna, işine hızla ve konforla ulaşsın diye AK Parti döneminde büyük metro atılımları yapılmıştı. Biz de bu metroların kimini durdurduk kimine devam ettik. Mutluyum, çünkü tarihimizin en çok metro hattına çöken yönetimi biz olduk." ifadelerini kullanıyor.     

İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun da sosyal medya hesabından videoya tepki gösterdi: "Rakibimiz sahtecilikte bir şey deniyor! Sahte otobüs işi, sahte drone işi, sahte ses taklidi işi, sahte vatandaş işi.." (HABER MERKEZİ)