Erdoğan engelledi: İBB'nin toplu taşıma projeleri programa alınmadı

Bakanlık tarafından onaylanan İBB'nin Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ve Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı projeleri yatırım 2024 Yılı Yatırım Programı'na alınmadı. Projelere onay çıkmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) projelerini tamamlayıp onay aldığı ve finansmanını sağladığı iki toplu ulaşım projesi olan, Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ve Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı projeleri yatırım 2024 Yılı Yatırım Programına alınmadı. Böylece, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından tüm teknik raporları ve projeleri onaylanan, hatlar yatırım planına alınmayarak projelerin başlanabilmesi için gerekli olan onay verilmemiş oldu.

Cumhuriyet'in haberine göre, Pendik-Kaynarca metrosunda incelemelerde bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İMAMOĞLU: ENİNDE SONUNDA VERECEKLER 

İmamoğlu, “Bayrampaşa-Eyüpsultan tramvay hattı ve Sefaköy-Beylikdüzü metro hattının kaynağı hazır. Yurtdışından temin ettiğimiz uzun vadeli kredisi hazır. Sadece kalan yatırım planına alınması. Vatandaşlarımız yatırım planına alınmasının ne demek olduğunu bilsin. Devlet sizi sadece kaydına alıyor, başka bir katkısı yok. Bu onayı eninde sonunda verecekle. Milletini cezalandıranı millet sevmez” dedi. 

İZMİR'DE METRO İÇİN 3 BİN TL AYRILDI

Cumhurbaşkanı kararına göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesinden 10 yıldır adım atılmayan İzmir’deki Halkapınar-Otogar metrosu için bu yıl da yalnızca 3 bin TL ayrıldı.

Konunun takipçisi olacaklarını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de “Yapamıyorlarsa bıraksınlar, bari biz yapalım” dedi. (HABER MERKEZİ)