Yanan sokaklar gündem oldu: 'Fransa'da sıradan bir gün...'

Tartışmalı emeklilik tasarısının onaylanmasıyla protestoların şiddetlendiği Fransa'da, başkent Paris'in sokaklarında çekilen görüntüler sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından paylaşıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da tartışmalı emeklilik tasarısının meclis baypas edilerek onaylanmasının ardından protestolar sürüyor. Tasarıya karşı çıkan temizlik işçilerinin de grevi devam ederken, Fransa sokaklarının görüntüleri de sosyal medyada paylaşılıyor. 

Başkent Paris'te çekildiği belirtilen bir videoda, protestoların düzenlendiği bir sokakta bulunan kafede oturanların 'normal' hayatlarına devam ettiği görülüyor. Arka planda eylemcilerin çöpleri yaktığı görüntülerde, kafedeki müşteriler sohbetlerine devam ediyor.

Bir kullanıcı, "Fransa'da sıradan bir gün" ifadelerinin yer aldığı bir tweet paylaşırken, başka bir sosyal medya kullanıcısı da söz konusu görüntülere ilişkin "Burjuvazinin gizli çekiciliği" yorumunda bulundu. 

Başka bir paylaşımda ise, restoranda oturan onlarca kişinin dışardaki protestoları umursamadan yemeklerine devam ettiği görülüyor. (DIŞ HABERLER)