Yakup Odabaşı görevi devraldı: Belediye'nin içi boşaltılmış

Yüzde 44'ten fazla oy alan yeni Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı: Aldığımız duyumlara göre belediyenin içi boşaltılmış. Bu para sizin paranız...

Fotoğraf: ABB
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yerel seçimde yüzde 44'ten fazla oy alarak Ankara Gölbaşı'nın yeni belediye başkanı CHP'li Yakup Odabaşı, devir- teslim töreninin ardından göreve başladı.

Törene MHP adayı olan Gölbaşı eski Belediye Başkanı Ramazan Şimşek katılmadı. Odabaşı'ya mührü başkan yardımcısı Murat Ilıkan teslim etti. Devir teslim töreninin ardından koltuğuna oturan Yakup Odabaşı, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Demokraside seçimler olacaktır, olmalıdır. Dün nasıl Gölbaşı Belediye Başkanı olarak 2006'da görevi teslim aldıysak, 2014'te de ettiysek, Allah nasip etti. Bugün de tekrar Gölbaşı Belediye Başkanı olarak göreve geldik. Ben özellikle şunu belirtmek isterim ki; görevi teslim eden de teslim alan da gönül rahatlığı içinde olmalı. Biz geçmişte bunu yaptık."

'BU PARA SİZİN'

Başkan Odabaşı, devir teslim töreninin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın katılımıyla belediye binası önünde halka hitap etti. Odabaşı, şunları söyledi: "Biz daha önce bu anı yaşadık. Yine burada buluşmuştuk. Yine burada size hitap edip, yine sizlere hizmet etmiştik. Allah nasip etti, 10 yıl sonra yine sizlerle buluştuk. Gölbaşı'na hizmet etmeyi özlemişiz.

Maalesef bazı duyumlar alıyorduk ama 2-3 gündür aldığımız duyumlarda da Gölbaşı Belediyesi'nin içi boşaltılmış. Gölbaşılı hemşehrilerimizi onların vergileriyle ve Türk devletinden gelen katkıyla yani sizin paranızla size hizmet etmeye geldik. Bu para sizin. Onun için bu paranın her kuruşunu hesap vererek harcayacağız. Geçmişte bu şekilde yapan tüm belediye başkanlarıma da bu anlamda teşekkür ederim."

 

(HABER MERKEZİ)