Yahudi yerleşimciler, Filistin'in Muğir beldesine saldırdı: 1 ölü, 18 yaralı

Filistin topraklarını işgal eden Yahudi yerleşimciler, Muğir beldesine İsrail polisinin koruması altından silahlı baskın düzenledi. Evlere ve ambulanslara ateş açan saldırganlar, 1 kişiyi öldürdü.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filistin topraklarını işgal ederek yasa dışı yerleşim yerleri kuran Yahudi yerleşimciler, İsrail işgali altındaki Filistin'in Batı Şeria bölgesinde Muğir beldesine baskın düzenledi.

 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ramallah'taki Filistin Tıp Kompleksi'ne Muğir beldesindeki saldırıda hayatını kaybeden 1 kişinin naaşının getirildiği aktarıldı. Açıklamada, yaralı 18 kişinin de Ramallah'taki farklı hastanelerde tedavi altına alındığı belirtildi.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada ise hafif ve ağır yaralanan Filistinlilerin birçoğunun gerçek mermiyle hedef alındığı kaydedildi. Açıklamada, bölgeye 11 ambulansın yönlendirildiği ancak ambulanslara ateş açıldığı ifade edildi.

Muğir Beldesi Konsey Başkanı Emin Ebu Ulya, AA'ya yaptığı açıklamada, onlarca Yahudi yerleşimcinin beldenin doğusundan baskın düzenlediğini söyledi. Ulya, yerleşimcilerin çok sayıda eve ateş ettiğini dile getirdi.

Yerleşimcilerin de İsrail güçlerinin korumasında Muğir beldesi girişinde durduğunu kaydeden Ulya, bölgede endişe ve gerginliğin hakim olduğunu aktardı.

Yahudi yerleşimcilerin beldedeki evlere rastgele ateş açtığını söyleyen görgü tanıkları da yerleşimcilerin İsrail polisinin korumasında belde çevresinde dolaşmaya devam ettiğini dile getirdi.

İsrail ordusu da Muğir beldesinde Yahudi yerleşimciler ile Filistinliler arasında yaşanan olaylar sırasında 3 askerinin yaralandığını duyurdu.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te İsrail askerleri ile Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik baskın ve saldırılarında artış yaşanıyor.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana İsrail askerleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 462 Filistinli hayatını kaybetti, 8 binden fazla Filistinli gözaltına alındı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)