WSJ: İsrail, Mısır'dan rehinelerle ilgili arabuluculuk talep etti

The Wall Street Journal'a konuşan Mısırlı yetkililer, İsraillileri rehin alanlar arasında sivillerin de olduğunu, bunun da toplam kaç kişinin rehin tutulduğunu söylemeyi zorlaştırdığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusu, Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın 'Aksa Tufanı' saldırısıyla başlayan İsrail-Filistin çatışmalarına ilişkin 7 Ekim Cumartesi günü bir açıklama yaparak Hamas'ın İsrailli sivil ve askerleri rehin aldığını bildirdi.

ABD'nin The New York Times gazetesinin haberine göre, İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, konuya ilişkin açıklamasında, İsraillilerin rehin alındığı haberlerini doğruladı. İsrail'in sınır kentlerinde yaşayanların sosyal medyada paylaştıkları görüntülerde de silahlı kişilerin kapı kapı dolaştıkları görülürken, Hamas ve İslami Cihad örgütü yaptıkları açıklamalarda ellerinde İsrailli rehineler olduğunu ifade etmişti. 

'BİR YEMEKHANEDE 50 KADAR KİŞİ REHİN TUTULUYOR'

İsrail Ordu Sözcüsü Hagari'nin açıklamasının yanı sıra, The New York Times gazetesinin doğruluğunu teyit ettiğini bildirdiği bir videoda da pek çok İsraillinin Gazze sınırına yaklaşık 5 kilometre mesafede bulunan Be’eri kibbutz bölgesinde rehin alındığı görülüyordu. Söz konusu videoda, en az beş kişi elleri arkalarında, yürüyerek ve motosiklet üzerinde kendilerini alıkoyan silahlı erkekler tarafından bir yolda yürütülüyordu. İsrail basını, Be’eri'deki bir yemekhanede 50 kadar rehinenin tutulduğunu ifade ederken, The Jerusalem Post gazetesi, resmi olmayan raporlara göre yaklaşık 750 kişinin rehin alındığını aktardı.

WSJ: HAMAS'IN REHİN ALAN BAZI MENSUPLARIYLA BAĞLANTISI KOPTU

ABD'nin The Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, Mısırlı yetkililer, Hamas tarafından alıkonulan İsraillilerin serbest bırakılmasını sağlamak üzere İsrail'in Mısır'dan arabuluculuk yapmasını talep ettiğini söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanı konuyla ilgili yorum talebine yanıt vermezken, üst düzey bir Hamas yetkilisi ve Mısırlı yetkililer, The Wall Street Journal'a yaptıkları açıklamada, Hamas'ın elinde rehine bulunduran bazı mensuplarıyla iletişiminin koptuğunu, rehin alanlar arasında sivillerin de olduğunu, bunun da ne kadar kişinin rehin alındığı konusunda net bir rakam vermeyi zorlaştırdığını belirtti. (DIŞ HABERLER)