Hamas cesedini teşhir etmişti: 'Barış için yapılan müzik festivalindeydi'

İngiltere basınına konuşan Tomasina Weintraub-Louk, cansız bedeni yarı çıplak bir şekilde teşhir edilen kadının barış için yapılan bir müzik festivaline katılan kuzeni Shani Louk olduğunu söyledi.

Shani Louk (solda) ve Noa Argamani (sağda)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın 7 Ekim Cumartesi günü İsrail'e başlattığı 'Aksa Tufanı' isimli saldırının ardından yarı çıplak cesedi Hamas mensuplarına ait bir kamyonetin arkasında teşhir edilen kadının barış konulu bir müzik festivaline katılmak üzere İsrail'e gelen Almanyalı bir dövme sanatçısı olduğu açıklandı.

Hamas, öldürülen kadının İsrail askeri olduğunu ileri sürerken, isminin Shani Louk olduğu ifade edilen 30 yaşındaki kadının kuzeni Tomasina Weintraub-Louk, Mail Online'a yaptığı açıklamada, sosyal medyada paylaşılan görüntülerin Shani Louk'a ait olduğunu doğruladı. Ailenin Shani'yi rastalı saçlarından ve dövmelerinden tanıdığını aktaran Weintraub-Louk, "Hiçbir şey duymadık. Olumlu haberler umuyoruz. O, kesinlikle Shani. Barış için yapılan bir müzik festivalindeydi. Bu, ailemiz için bir kabus" diye konuştu.

ALMANYA DIŞİŞLERİ: NETLEŞTİRMEK İÇİN YAKIN İLETİŞİM HALİNDEYİZ

CNN International da kadının Shani Louk olduğunu teyit ettiklerini aktardı. Louk'un Almanya-İsrail çifte vatandaşı olduğunu bildiren CNN, The Washington Post'a konuşan kuzeninin Louk'un festivale katıldığını doğruladığını yazdı. CNN'e konuşan bir Dışişleri Bakanlığı kaynağı, bakanlığın ve Tel Aviv'deki Almanya Büyükelçiliği'nin yaşananlardan 'Almanya vatandaşlarının etkilenip etkilenmediğini ve ne ölçüde etkilendiğini netleştirmek için İsrailli yetkililer ile yakın iletişim halinde olduklarını' kaydetti. 

Almanya'nın Bild gazetesinin yayınladığı bir videoda ise Louk'un annesi Ricarda, "Bu sabah kızım Shani Nicole Louk, bir Alman vatandaşı, Filistinli Hamas tarafından İsrail'in güneyinde bir grup turist ile birlikte kaçırıldı. Bize kızımın Filistinlilerle birlikte bir araçta, açık bir şekilde bilincinin yerinde olmadığı ve aracın Gazze Şeridi dolaylarında dolaştığı görülen bir video gönderildi. Bize her türlü yardım ve haberi iletmenizi rica ediyoruz" diye konuştu.

FESTİVALE KATILAN BİR KADIN DAHA KAÇIRILDI

Shani Louk'un katıldığı müzik festivalinin Hamas güçleri tarafından saldırılan ilk noktalardan biri olduğu da ifade edilirken, sosyal medyada yayınlanan ikinci bir videoda, bir kadının silahlı bir erkeğin sürdüğü motosikletin arkasında "Beni öldürmeyin" diye bağırdığı görülüyordu. The Mail on Sunday, konuya ilişkin haberinde, bu kadının da aynı festivale katılan 25 yaşındaki Noa Argamani isimli öğrenci olduğunu yazdı.

'SAKLANMAK İÇİN BİR YERİMİZ BİLE YOKTU'

CNN International'ın aktardığına göre, Hamas'ın roket saldırısı yerel saatle 6.30'da başladı. Louk ve Argamani'nin de katıldığı müzik festivaline katılanlardan Tal Gibly, bundan yarım saat sonra kendisiyle birlikte yüzlerce kişinin üzerlerine ateş açan Hamas militanlarından kaçtığını aktardı. CNN, Gazze-İsrail sınırına yakın festivale katılan birden fazla kişinin öldürüldüğünü, pek çok kişinin rehin alındığını yazdı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde de arkadan silah ve roket sesleri gelirken yüzlerce festival katılımcısının araçlarından ayrılarak boş bir alanda koştuğu görüldü. Gibly, CNN'e verdiği demeçte, "Saklanmak için bir yerimiz bile yoktu çünkü açık alandaydık. Herkes o kadar panikledi ki eşyalarını almaya başladı" diye konuştu.

Öte yandan, sosyal medyada paylaşılan ve saldırının ilk anlarını gösterdiği ifade edilen bir videoda, Hamas'ın hava saldırısının başladığı, bu esnada festivale katılanların dans etmeye devam ettiği görülüyordu. (DIŞ HABERLER)