Wonder Woman 1984 ilk büyük çıkışını Çin'de yapacak

Wonder Woman 1984, ilk gösterimini Çin'de yapacak. Film, Çin'de açılan ilk büyük Hollywood filmi olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başrolünü Gal Gadot'un oynadığı devam filmi "Wonder Woman 1984", Warner Bros.'un Kuzey Amerika'da aynı anda hem sinemalarda hem de dijital yayın platformu HBO Max'te piyasaya sürmesinden bir hafta önce, 18 Aralık'ta Çin'de sinemalarda olacak. 16 Aralık'ta diğer uluslararası bölgelerdeki sinemalarda gösterime girecek olan film Disney'in eylül ayında Mulan'ı piyasaya sürmesinden bu yana Çin'de açılan ilk büyük Hollywood filmi olacak.

Beyazperde'nin aktardığına göre, orijinal "Wonder Woman", 2017'de Çin'de 90,5 milyon dolar kazandı. "Wonder Woman 1984", dünya çapındaki gişede 820 milyon dolardan fazla kazanan, gişe rekorları kıran filmin ardından Gadot'u yönetmen Patty Jenkins'le yeniden bir araya getirdi. 

Sergi ve dağıtım danışmanlığı şirketi Artisan Gateway'den alınan verilere göre, "The Sacrifice" adlı savaş filmi 23 Ekim'de gösterime girdiğinden bu yana 150 milyon dolar kazandı ve Çin'in yılbaşından bugüne gişesi 2,35 milyar dolara erişti. Çin vizyonu yüzde 73 düşmesine rağmen, bu yıl dünyanın en büyük gişesi olan Kuzey Amerika'yı geride bıraktı.